Prof. Dr. Ata Atun Bilim Konseyi’ne seçildi

Atun, Uluslararası Bilim Merkezi (Beynelhalq İlim Merkezi) bünyesindeki, merkezi Azebaycan’ın Bakü kentinde bulunan Türk Dünyası Araştırmaları Uluslararası İlimler Akademisinin Bilim Konseyi üyeliği’ne seçildi.   


14-18 Aralık tarihlerinde Rusya Federasyonunun Novosibirsk kentinde yapılacak toplantıya ve aynı zamanda Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in 2.ci ölüm yıl dönümü anma törenlerine katılmak üzere bugün Kıbrıs’tan ayrıldı.


Türk Dünyası Araştırmaları Uluslararası İlimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Elçin İskenderzade,  Prof. Dr. Ata Atun’a gönderdiği 12 Aralık tarihli yazıda, “İlmi Şura üyesi” (Bilim Konseyi üyesi) seçildiğini bilidrirek Türk Dünyası Araştırmaları Uluslararası İlimler Akademisinin 13-19 Aralık 2005 tarihleri arasında Rusya Federasyonunun Novosibirsk kentinde düzenlenecek toplantıya ve Azerbaycan’ın Milli lideri Haydar Aliyevin 2.ci ölüm yıldönümü münasebeti ile yapılacak anma törenine davet etti.


Kıbrıs’ta bilim adamlığının yanı sıra, iyi bir araştırmacı, yazar ve gazeteci olarak da tanınan Prof. Dr.Atun, KKTC Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olup, 1992 yılından beri Yakın Doğu Üniversitesi’nde Öğretim üyeliği ve  KKTC politikasına yıllardır yön veren Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş’ın da yıllardır politik danışmanlığını sürdürüyor.


AÇIK GAZETE: Sayın Prof. Dr. Ata Atun’u kutluyor yeni görevinde de başarılar diliyoruz.

684850cookie-checkProf. Dr. Ata Atun Bilim Konseyi’ne seçildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.