Prof. Dr. İzzettin Önder Açık Gazete’de


Prof. Dr. İzzettin Önder 1940’da Erzurum’da doğdu. Yüksek öğrenimine başladığı İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi’nde bütün akademik kariyerlerini de yaptı.


Prof. Dr. Önder’in Türkçe ve İngilizce yurtiçi ve dışında yayınlanan pek çok makalesi bulunuyor.



Prof. Dr. Önder, son olarak yayınlanan “Türkiye Nereye Götürülüyor” kitabında liberal sol, piyasacı sol ya da AB’ci sol gibi yapay yaftaların perdelenmesinde yavaş ve dikkatli adımlarla sağa yamanmaya çalışan ‘eski güçler’in de destek verdiği cephe karşısında, gerçek solun en önemli ve zorlu mücadele hedefini anlatıyor.


Değerli bilimadamı, “Türkiye Nereye Götürülüyor”da teorinin içinin boşaltılmasını engellemek ve kapitalizmin sahteleştirerek ileri sürdüğü ve arkasına sığındığı ‘insan hakları’ ya da ‘demokrasi’ gibi kavramları, tartışarak, yerli yerine oturtarak kafa karışıklığının ortadan kaldırılması gerektiğini söylüyor.


İzzettin  Hoca’nın önerilerini misyon olarak yüklenen Açık Gazete, bütün çalışanları ve yazarlarıyla değerli hocamıza “hoşgeldiniz” diyoruz.


Prof. Dr. İzzettin Öner’in yanısıra İstanbul Üniversitesi’nden değerli öğretim elamanları Açık Gazete’de sizler için köşe yazıyor. Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Şahin, Birsen Altıner ve Meltem Bostancı, toplumsal sorunlara bilimsel bir gözle öykü tadında size aktarıyor.


İZZETTİN ÖNDER’İN KÖŞE YAZISI: IMF Türkiye’de başarılı oldu (mu!)

678420cookie-checkProf. Dr. İzzettin Önder Açık Gazete’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.