Protesto edenler daha kalabalıktı

Erdoğan Almanya programı kapsamında bugün Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 10. kuruluş yıldönümü toplantısına katıldı.

Erdoğan’ın konuşma yaptığı ve 20 bin kişilik kapasitesi olduğu belirtilien Lanxess Arena doldu. Konuşmanın ayrıntıları için tıklayın tıklayın.

Lanxess Arena önünde uzun kuyruklarLanxess Arena’da bulunan gazeteci Elmas Topçu, binanın dört büyük girişinde uzun kuyruklar olduğunu söyledi.

Etkinliği izlemeye gelenler, ‘Bu millet seninle gurur duyuyor’, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları attı.

Topçu, katılımcıların coşkulu olduğunu aktardı.

Protesto yürüyüşüne yoğun katılım

Kentin bir başka bölümündeyse Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun (AABK) çağrısıyla bir protesto yürüyüşü yapıldı.

Gösteriyi izleyen gazeteci Hülya Topçu BBC Türkçe’ye, katılımın çok yoğun olduğunu, 25 bin olarak beklenen katılımcı sayısının üstüne çıkıldığını söylüyor.

Eylemdeki görevlilerin başlarına, üzerinde Soma yazan baretler taktığını ve Soma ile pankart ve dövizlerin yoğun olarak taşındığını söyleyen Topçu, Türkiye kökenliler dışında bazı Alman grupların da gösteriye katıldığını belirtti.

Emrullah İşler’e protesto

Bu arada Doğan Haber Ajansı, Erdoğan’dan önce kente gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in dün akşam yemek için geldiği bir restoranın çevresinde toplananlar tarafından protesto edildiğini bildirdi.

Ajans, protesto sırasında AKP’lilerin de protesto eden gruba tepki gösterdiğini, iki grup arasında gerginlik çıktığını, Alman polisinin iki grubun arasına girdiğini aktardı.

Protesto üzerine İşler aracına binerek restorandan ayrıldı.

1419730cookie-checkProtesto edenler daha kalabalıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.