Protestocu gazeteci: Beni gönderirlerse Almanya’nın ayıbı olur

Erdoğan’ı Berlin’de “Gazetecilere Özgürlük” tişörtü giyerek protesto eden gazeteci Adil Yiğit, Almanya’dan sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Yiğit, “Beni gönderirlerse bu Almanya’nın ayıbı olur” diyor.

Herkes onu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin ziyareti sırasında tanıdı. Almanya Başbakanı Angela Merkel’le Erdoğan’ın ortak basın toplantısında “Gazetecilere Özgürlük” yazılı bir tişört giyerek Erdoğan’ı protesto eden Hamburglu gazeteci Adil Yiğit şimdi Almanya’dan sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Oturma izni uzatılmayan ve Ocak ayında Almanya’yı terk etmesi istenen Yiğit’i şimdi yeni bir hukuki süreç bekliyor. 36 yıldır Almanya’da yaşayan Yiğit, hem Türkiye’de kendisini hedef gösterenlere hem de hem yetkililere öfkeli. Hamburg merkezli Avrupa Postası adlı bir haber portalını yöneten Yiğit, tişörtlü protestosu sonrası başına gelenleri DW’ye anlattı.

DW: Almanya Başbakanı Merkel ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düzenlediği basın toplantısı sırasında düzenlediğiniz eylem sonrası sınır dışı edileceğinizden bahsediliyor, bu olayın perde arkasını anlatabilir misiniz? Neden başınıza böyle birşey geldi?

Adil Yiğit: 36 yıldır Hamburg’ta yaşıyorum. 2014’e kadar mülteci pasaportum vardı. Mayıs 2013’de ise İstanbul’da Gezi olayları başlayınca birçok insan gibi ben de heyecanlandım. Yabancılar Dairesi’ne gittim ve mülteci pasaportumu verdim. Türkiye’ye gitmek için de Türk pasaportu aldım. Mülteci pasaportumdaki üç yıllık oturma iznim yeni pasaportuma aktarıldı. Pasaportumdaki üç yıllık oturma iznim sona erdiği sıralarda Hamburg’daki G20 zirvesine akredite olmuştum. Ancak 38 gazeteci ile birlikte akreditasyonum iptal edildi. Ve bu olaydan sonra, Nisan 2017’den sonra oturma iznimi üçer ay uzattılar. Geçmişte biraz siyasi faaliyetlerim olduğu için duyarlı davranılıyor. Olayın arka planı bu.

YAZININ DEVAMI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ:
https://www.dw.com/tr/adil-yi%C4%9Fit-beni-g%C3%B6nderirlerse-almanyan%C4%B1n-ay%C4%B1b%C4%B1-olur/a-46064664

2240040cookie-checkProtestocu gazeteci: Beni gönderirlerse Almanya’nın ayıbı olur

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.