Protestolar çoğalıyor

Mitinge katılanlar, 20 Yanvar metro istasyonundan Gelebe Meydanı’na kadar olan yaklaşık 3 kilometrelik yolu ”özgür seçimler”, ”istifa”, ”azatlık”, ”Müsavat’ın başkanı olsun cumhurbaşkanı” gibi sloganlar atarak geçtiler. 

Öncekilere göre kadın ve gençlerin katılımının fazla olduğu gözlenen mitingde 10 bini aşkın gösterici, sık sık slogan atarak parti liderlerinin konuşmalarını desteklediler.

Müsavat Partisi Başkanı İsa Kamber, mitingdeki konuşmasında Ebulfez Elçibey yönetimiyle bugünkü yönetimi karşılaştırarak, ”Haydar Aliyev ile İlham Aliyev hakimiyetinin toplu yolsuzluk, ülkenin talan edilmesi, ifade özgürlüğünün boğulması gibi konularla hatırlandığını” savunarak, güvenlik güçlerinin suç örgütüne dönüşerek cinayet, adam kaçırma gibi suç faaliyetlerinde bulunduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapıldığı Ekim 2003’te zafer kazandıklarını, ancak halka ait olan bu zaferin çalındığını öne süren Kamber, ”Binlerce insanı hapsettiler. Yedi muhalefet lideri tutuklandı ve çeşitli işkencelere maruz kaldı. Ancak bu insanlarımızın cesareti sonucunda biz tekrar bir araya geldik” diye konuştu. 

Azerbaycan halkının her şeyin en iyisine layık olduğunu söyleyen Kamber, ”Biz birleşmeli ve bu yıl Aliyev rejimini istifa ettirmeliyiz. Bu zafer sizindir, bizimdir, tüm Azerbaycan halkınındır” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra bir yılı aşkındır hapis cezası çeken ve bir süre önce tahliye edilen eski başbakanlardan Penah Hüseynov ise bugünkü iktidarın özgür seçimlerin yapılması için uygun bir ortamı hiçbir zaman sağlamayacağını savunarak, ”Demokrasi bu rejimin sonudur, bu nedenle devrim kaçınılmazdır” diye konuştu.

1107990cookie-checkProtestolar çoğalıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.