“Psikolojik bakıya maruz kaldım”

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince yürütülen futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan eski futbolcu Ümit Karan, tutuklu bulunduğu Metris Cezaevinden avukatı Ayhan Sağıroğlu aracılığıyla basın mensuplarına, kendi imzasıyla 2 sayfalık basın bildirisi gönderdi.

Karan, bildiride, 3 gün boyunca tek başına kaldığı emniyet nezarethanesinde psikolojik baskılara maruz kaldıktan sonra ifadesinin alındığını ve emniyet ifadesiyle savcılığa verdiği ifadenin aynı olduğunu belirterek, ”Savcı ifademi almaya başlamadan önce, bir savcıya yakışmayacak ön yargıyla bana inanmayacağını söyledi. Adalet bunun neresinde? Mahkemeye çıktığımda bu yaşananlardan sonra zaten umudum kalmamıştı” ifadelerini kullandı.

Kendisine ”suç örgütü üyesi” denildiğini, sorgusunda kendisine başka insanların arasında geçen telefon görüşmelerinin sorulduğunu, bu konuşmalara ne gibi yorum yapacağını bilmediğini ve kendisinden başkalarını suçlamasının beklendiğini düşündüğünü belirterek, Bülent Uygun ile ilgili sorulan sorulara da net cevap verdiğini bildirdi.

728070cookie-check“Psikolojik bakıya maruz kaldım”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.