'Putin, ABD'nin kararsızlığını kullanıyor'

Yazara göre enerji ve İran müzakerelerindeki konumu nedeniyle Rusya'ya karşı sesini fazla yükseltemiyor Washington. Ancak bu durumdan rahatsız olan şahinler, daha sert bir politika izlenmesini talep ediyor.

Nihayetinde mevcut yönetimin günlerinin sayılı olduğunu hatırlatan Gerard Baker, başkan adaylarının Rusya konusundaki tavırlarını şöyle aktardı:

"Cumhuriyetçi aday John McCain'in seçilmesi durumunda, ABD'nin Rusya'ya karşı daha sert bir tutum izlemesi yüksek olasılık. Putin'i her zaman ciddi şekilde eleştirmiş bir isim olan McCain, Rusya'nın G8'den ihraç edilmesini bile önermişti.

Kampanya ekibinde, keskin Rusya muhaliflerine yer vermiş durumda. McCain dün Moskova'ya yönelik en sert açıklamasını yaptı ve Amerika'nın Gürcistan'a insani yardımda bulunması, Moskova'nın da dünya kamuoyunun vicdanında yargılanması gerektiğini söyledi.

Buna karşılık Demokrat aday Barack Obama'nın krizin başından bu yana mesajları daha temkinli oldu. Hafta sonu yaptığı açıklamada, iki tarafa da itidal tavsiyesinde bulundu. Daha sonra Rusya'ya yönelik eleştirilerini artırsa da, Amerika'nın ne tepki vermesi gerektiği konusunda yorum yapmadı."

1176330cookie-check'Putin, ABD'nin kararsızlığını kullanıyor'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.