Putin Türkiye’ye gidemedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ziyaretini gerekçe göstermeksizin erteledi. Putin’in Kuzey Osetya’da 240 kişinin rehin alındığı ve 9 kişinin öldürüldüğü okul baskını nedeniyle ziyaretini ertelediği sanılıyor.


HOŞGELDİN İLANI


Rus-Türk İşadamları Birliği Putin’in Türkiye ziyareti öncesinde iki Rus gazetesine, ”Sayın Başkan Türkiye’ye Hoşgeldiniz” başlıklı ilan verdi.


Rusya’nın saygın gazeteleri olan İngilizce yayımlanan Moscow Times ile İzvestiya gazetelerinin dünkü sayısında yer alan ilanda, özetle şunlar kaydedildi: ”Türk şirketlerinin Rusya’daki yatırımları hızla artıyor. ‘Mavi Akım’ doğal gaz projesi ile Türkiye, Rusya’nın en büyük dış ticaret ortaklarından biri oldu. İkili ticaret hacmimiz 8 milyar dolara ulaştı. Yılda 1.5 milyondan fazla Rusya vatandaşı Türkiye sahillerinde huzur içinde tatilini geçiriyor. Türkiye ve Rusya, aydınlık yarınlara barış içinde birlikte yürüyor. Bu duygularla Sayın Başkan Vladimir Vladimiroviç Putin’i, tarihi Türkiye gezisi öncesinde selamlıyor ve ‘Türkiye’ye hoşgeldiniz!’ diyoruz.”

675780cookie-checkPutin Türkiye’ye gidemedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.