Putin’den başörtüsüne çözüm

Rusya Devlet Başkanı Putin, ”Halk Cephesi” adlı sivil oluşumun bazı üyeleriyle yaptığı görüşmede, okullarda yeniden tek tip üniformaya dönülmesinin uygun olabileceğini söyledi.

Rusya’da okullarda başörtüsü takılması konusunda görüşü sorulan Putin, “İnsanların dini inançlarına saygı göstermemiz gerekir. Ancak biz her zaman Rusya’nın laik bir devlet olduğu gerçeğinden hareket etmeliyiz” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Avrupalı ülkelerin bu problemin üstesinden nasıl geldiğini anlamaya ihtiyaç olduğunu belirterek, bölgesel ve yerel yöneticilerin okullarda yeniden tek tip üniforma giyilmesini düşünmeleri gerektiğini belirtti.

Okul üniforması uygulamasının insanların dini duygularının dışında, günlük problemlere de çözüm getireceğini ifade eden Putin, “İnsanlar farklı şekilde yaşıyorlar. Bazı öğrenciler gösterişli bir biçimde giyinirken, bazılarının alçak gönüllü bir kıyafet giymesi hoş bir durum değil” şeklinde konuştu.

Rusya’nın Stavropol bölgesinde yakın zamanda 5 ilkokul öğrencisi kızın okula tesettürle alınmaması sonrasında aileler ile okul yönetimi arasında tartışma yaşanmıştı.

Bölge Müftüsü Muhammed Rahimov’un aileler ve okul yönetimiyle görüşmesinin ardından söz konusu öğrencilerin okula beyaz başörtüsüyle girmelerine izin verilmişti.

1360990cookie-checkPutin’den başörtüsüne çözüm

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.