Putin’den Kıbrıs’ta çözüme destek

Her iki lider görüşmelerinde bölgesel ve uluslararası işbirliği olanakları aradılar


Moskova’da Erdoğan ile bir basın toplantısı düzenleyen Putin, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’ın Kıbrıs planını desteklediklerini söyledi.


Anadolu Ajansı Putin’in ‘Kuzey Kıbrıs’a uygulanan ekonomik tecridin adil olmadığını düşünüyoruz’ diye konuştuğunu aktarıyor.


Geçtiğimiz günlerde Kofi Annan’la yaptığı bir telefon görüşmesinde Kıbrıs sorununun çözümünü hedefleyen planın uygulanmasını ele aldıklarını vurgulayan Putin, görüşmede, Kıbrıs’ın kuzeyiyle ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin de gündeme geldiğini anlattı.


Turkey was ranked as the third best place to buy property by Channel 4 tv The research done by Amanda LAMB, the presenter of “A Place in the Sun” on Channel 4 based on thousands of interviews and visits abroad reveals that Turkey was ranked as the third best overseas property market. A one-hour special programme called “20 Best Places to Buy in the Sun” was broadcasted at 8pm on January 5, 2005



Putin, Kıbrıs referandumu öncesinde, referanduma yönelik dış müdahaleleri önlemek için BM Güvenlik Konseyi’nde Annan’ın planını bilinçli bir şekilde veto ettiklerini söyledi.


Veto konusunda Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nı bilgilendirdiklerini de vurgulayan Putin, BM Genel Sekreteri’ne Kıbrıs sorununun çözümü konusundaki çabalarını desteklemeye hazır olduklarını bildirdiğini de sözlerine ekledi.


AB SÜRECİ


Türkiye’nin Avrupa Birliği yolundaki çabalarına destek verdiklerini anlatan Putin, Rusya’nın da AB ile ilişkilerini geliştirdiğini söyledi.


Putin, ‘AB ülkeleri ile ticaret hacmimizin yüzde 50’sini gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin AB’ye entegrasyonu ile iki ülke arasındaki ikili ilişkileri daha da iyiye götürmek istiyoruz. Bu süreçte bir çok engel kalkabilir’ dedi.


Başbakan Erdoğan da, Rusya’yla ortak yatırımlar konusunda siyasi iradenin varolduğunu söyledi.


Basın toplantısı sırasında Putin’e Karabağ konusu da soruldu. Putin, görüşmede Karabağ konusunun gündeme gelmediğini, ancak, komşular arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda çaba harcanması gerektiğini belirtti. Rusya’nın bu konuda elinden geleni yapacağını da sözlerine ekledi.


Başbakan Erdopan da, Ermenistan sorununa çözüm bulma konusunda Rusya ile dayanışma içinde olma kararı aldıklarını belirterek, ‘Ermenistan da olumlu olmalı’ dedi.


 

1018370cookie-checkPutin’den Kıbrıs’ta çözüme destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.