Putin’in KKTC jesti göstermelikmiş

Erdoğan bu demeciyle, Rusya Devlet Başkanı’nın Annan Planı’nı destekliyoruz sözlerine tepki gösteren KKTKC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın yüreğine su serpmiş oldu.


Rusya ziyareti dönüşünde soruları yanıtlayan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Kıbrıs konusunda Türkiye’yi destekleyen açıklamalarına KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın tepki gösterdiği, Türkiye’nin bundan sonraki adımlarının ne olacağı ve Türkiye ile Denktaş arasında yaklaşim farklılığı bulunup bulunmadığı sorusuna, şu karşilığı verdi:


”17 Aralık sürecinin bitiminde, Sayın Annan’la özellikle Kıbrıs süreciyle ilgili olarak görüşeceğimizi ifade etmiştik. İlk fırsatta biz, kendileriyle görüşmek istiyoruz. Öne sürülecek olan veya önümüze gelecek olan mevcut bir Annan planı şüphesiz ki olmayacaktır. Bunun adının, Annan planı olup olmaması da önemli değildir. Önemli olan, bunun içeriğidir ve bu içerik bir çözüm içermelidir. Bir çözümü içerecek plana, kimsenin karşi çikacagina inanmıyorum. Adı Annan planı olmuş, başkası olmuş, bunlar önemli değil. Bir şeyi, bir makam sahibi götürüyorsa, onun ismini alması, tarih boyunca bir teamüldür, bir alışkanlıktır, bu böyle de devam eder. Onun için isimden kaynaklanan bazı duygusallıklar şüphesiz ki olmaz, olmayacaktır da.”


aber

676840cookie-checkPutin’in KKTC jesti göstermelikmiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.