“PYD davet edilmeyecek”

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, De Mistura’nın ayrıca Riyad merkezli muhalefetin müzakere grubunun başı olacağını, ancak diğer grupların da orada yer alabileceğini söylediğini belirtti.

“PYD DAVET EDİLMİŞSE BOYKOT EDERİZ”

Cenevre’de yapılacak Suriye görüşmeleri öncesi NTV canlı yayınında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “PYD davet edilmişse boykot ederiz” ifadelerini kullanmıştı.

Görüşmelere katılmak için herhangi bir davet almadıklarını belirten PYD Eş Başkanı Salih Müslim ise “Elbette biz içtenlikle görüşmelere katılmak istiyoruz. katılmamamız halinde görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanacağını düşünüyoruz. Biz sahada birçok insanı temsil ediyoruz. Bizi dışlayarak siyasi çözüm açısından iyi bir şey yapmıyorlar” demişti.

RUSYA: CENEVRE’DE ANKARA DA OLMAYACAK

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihayil Bogdanov, Ankara’nın “PYD Cenevre’ye katılırsa boykot ederiz” yönündeki açıklamasına anlam veremediklerini söyleyip, “Ankara’nın, Suriye görüşmelerine katılması öngörülmüyor” dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) İsviçre’nin Cenevre kentinde 29 0cak’ta yapılacak olan Suriye görüşmelerine katılması durumunda girişimi boykot edeceklerini söylemişti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihayil Bogdanov, basın toplantısında bir gazetecinin Ankara’nın sözkonusu açıklamasıyla ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

“Anlayamıyorum. Nasıl Moskova, Washington ve Riyad bu görüşmelere katılmıyorsa, Ankara da burada yer almıyor, katılmıyor. Dolayısıyla olayın Ankara ile bir alakası yok.”

Diğer taraftan hazırlık çalışmalarından BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın sorumlu olduğunu hatırlatan Bogdanov, “Bu Suriye görüşmeleri. Suriyelilerin kendisi kimlerin katılıp katılmayacağı konusunda karar vermeli. Sonuçta muhalefet heyetinin oluşturulmasından Ankara veya Rusya sorumlu değil” ifadesini kullandı.

1476560cookie-check“PYD davet edilmeyecek”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.