Çırağan’da Türk-Ermeni hoşgörü toplantısı

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, yaptığı açıklamada, geçen yıl 20-22 Nisan tarihleri arasında Kayseri’de düzenledikleri ”Osmanlı Toplumunda Birlikte Yaşama Sanatı: Türk-Ermeni İlişkileri Örneği” sempozyumunun başarıyla gerçekleştiğini, sempozyumda sunulan tebliğleri de ”Hoşgörü Toplumunda Ermeniler” adı altında 4 cilt halinde kitaplaştırdıklarını söyledi.


Utaş, kitapların tanıtımını yapmak ve Ermeni toplumu ile asırlardır süregelen hoşgörü ve diyalog ikliminin devamına katkı sağlamak adına 10 Mart Cumartesi günü İstanbul Çırağan Otel’de toplantı düzenlediklerini belirtti.


Utaş, İstanbul’da yapacakları toplantıya bilim, sanat, basın ve siyaset dünyasından çok sayıda davetlinin katılacağını kaydederek şunları söyledi:


“Türkiye Ermenileri Patriği Mesrop II’nin de katılacağı toplantıda, Türkçe ve Ermenice şarkılar seslendirilecek. Geçen yıl Kayseri’de yaptığımız sempozyumda sunulan 120 tebliğin bulunduğu 4 ciltlik kitabımızı tanıtacağız. Prof. Dr. İlber Ortaylı da kitapla ilgili görüşlerini aktaracak. Toplantının iki toplum arasındaki birlik ve beraberliği daha da pekiştireceğini ümit ediyorum.”


Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Hülagü de yaptığı açıklamada, “Osmanlı Toplumunda Birlikte Yaşama Sanatı: Türk-Ermeni İlişkileri Örneği” sempozyumunun ardından Türkiye’den ilk defa devlet üniversitelerinden kendisiyle birlikte Yrd. Doç. Dr. Şakir Batmaz ve Yrd. Doç. Dr. Süleyman Demirci’nin Ermenistan’a davet edildiklerini ve burada Erivan Devlet Üniversitesi’ni ziyaret ettiklerini söyledi.


Hülagü, sempozyumda sunulan tebliğlerin kitaplaştırılmasının ardından önlerindeki hedefin 4 ciltlik kitabın İngilizce’ye çevrilmesi olduğunu kaydetti.

1039610cookie-checkÇırağan’da Türk-Ermeni hoşgörü toplantısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.