Rahşan Ecevit sol ittifak için çalışıyor

Rahşan Ecevit, Oran’daki Kütüphane Evi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, yabancılara toprak satışını değerlendirdi. Türkiye’nin kurulduğu günden bu yana bazı Avrupa ülkeleri ve Amerika tarafından “çökertilmeye” çalışıldığını belirten Ecevit, bu ülkelerin bugüne kadar başarılı olamadığını; bunun nedeninin ise “güçlü bir millet ve güçlü hükümetler” olduğunu söyledi. Ecevit, “Bugün ise durum farklı, Türkiye Cumhuriyeti’ni parçalayıp yok etmeyi planlayanlar ilk defa karşılarında zayıf, hatta art niyetli bir hükümet buldular ve bu fırsatı iyi değerlendirmeyi düşünüyorlar” dedi.


Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi bünyesine katmak için bin bir şart koştuğunu belirten Ecevit, “Daha Avrupa Birliği’ne girmeden o uğurda attığımız adımlar ise Türk insanını şu günlerde perişan etmeye başladı bile” diye konuştu.


“AB BAĞIMLISI OLDULAR”


AB sürecinde Türkiye’ye çeşitli dayatmalarda bulunulduğunu ifade eden Rahşan Ecevit, şunları söyledi:


“Devletin tarımdan desteği çekmesi istendi; çekildi. Şekerpancarı yetiştirmeyeceksin denildi. Kendi mısırını kullanmayacaksın, Amerika’dan alacaksın denildi. Buğday ihtiyacını Avrupa Birliği karşılayacak, et ihtiyacını AB karşılayacak, su kaynaklarınızı da AB yönetecek dediler. Devlet büyüklerimiz AB bağımlısı olup çıktılar. Bu kararlar uygulandığı takdirde Türkiye AB’nin sömürgesi olur. Bu kararlar uygulandığı taktirde Türk köylüsü, Türk çiftçisi toprağını satmasın da ne yapsın? Herşey inceden inceye hesaplanmış. Önce devlet köylüden desteğini çekecek. Sonra Yabancıya Toprak Satışı Yasası yeniden düzenlenip ortaya sürülecek.”


“MİSYONERLİK YASALLAŞTI”


Rahşan Ecevit, söz konusu yasayla çaresiz bırakılan köylülerin, çiftçilerin en verimli toprakları satmak zorunda kalacağını anlatırken, Filistin örneğini anımsattı.


Yabancıların aldığı bu topraklarda yabancı nüfusun arttığına dikkat çeken Rahşan Ecevit, misyonerlik faaliyetlerinin de dikkat çekti. Ecevit, “Bir kaç yıl öncesine kadar misyonerlik faaliyetleri yasaktı. Ancak Başbakan Erdoğan’ın İtalya’da imzaladığı anlaşma ile misyonerlik faaliyetleri yasallaştı. 17 Aralık zirvesinden sonra da artık önüne geçmek imkansızlaştı” dedi.


“İTTİFAK KONUSUNDA ÇALIŞIYORUM”


Rahşan Ecevit, bir gazetecinin, Bülent Ecevit’in, sol partiler arasında ittifak yapılması konusundaki çağrısına ilişkin sorusuna, konuyla ilgilii çalışma başlattığını, görüşmeler yaptığını söyleyerek yanıt verdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın “ilkeli birliktelik” önerisinin hatırlatılması üzerine Ecevit, “Ben eşimin önerisiyle ilgileniyorum” karşılığını verdi. Ecevit, “Ben başladım o konuya ilişkin çalışma yapmaya. Görüşmeler yapıyorum. Daha yeni bir plan hazırlıyorum. Yapacağım çalışmaya bağlı. İlerde, herhalde bir araya gelebiliriz” dedi.


“DEMİR LEYDİ DEĞİLİM”


Rahşan Ecevit, kendisi için yapılan “Demir Leydi” benzetmesine ise, “Dışı nasıl görünüyor bilmem ama benim içim çok yumuşaktır; hem de fazlasıyla” karşılığını verdi. (ANKA)

1031050cookie-checkRahşan Ecevit sol ittifak için çalışıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.