Rahibeler leblebi gibi doğumkontrol hapı yutuyormuş!

Dünyada, birçok ülkede bulunan Katolik kilise, manastır, yetimhane gibi yerlerde hayatlarını geçirip yaşayan rahibelerin son yıllarda doğum kontrol hapları almaya başlaması akıllara fesat düşünceler getirdi. Ancak Katolik Hıristiyan yorumcular daha hoşgörülü çıktı ve rahibelerin bu hapları zannedildiği gibi nedenlerle değil, sağlık açısından kullandığını iddia etti.

Ölene kadar bâkire kalmak yemini verip rahibe olan ve papazların yardımcısı olarak görev yapan bayan din görevlilerinin kesinlikle cinsel temasta bulunmaması gerekiyor. Dünyada bulunan 100 bin civarında rahibenin son yıllarda artış gösteren doğum kontrol hapı kullanmasına karşılık Katolik cemaatinden karşılık ve açıklama geldi.

Katolik liderler, tıbbî nedenlerle rahibelerin bu hapları kullandığını kabul edip, ¨Sakın aklınıza kötü düşünceler getirmeyin, fesatlığın lüzumu yok, bizim rahibelerimiz verdikleri yemine bağlıdır ve öteki dünyaya bâkire olarak gitmeye hazırdır¨ dedi.

Katolik kilisesi açıklamasına bakılırsa, özellikle rahim ve göğüs kanseri riskini neredeyse yüzde 10 seviyesine indiren doğum kontrol haplarını rahibelerin kullanmasında bir sakınca yoktu. Kilise papazları, ¨Rahibeler de sonuçta Tanrı’nın yarattığı dişi varlıklardır, onların da cinsel organları var ve bu organlar için kanser riskini kaldırmak üzere doğum kontrol hapı almaları yanlış bir şey değildir, doğumkontrol hapları Tanrı’ya karşı çıkmak anlamına da gelmez!¨ dedi.

1533950cookie-checkRahibeler leblebi gibi doğumkontrol hapı yutuyormuş!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.