Rahiplere anti-terör eğitimi

Polis yetkililerinin yaptıkları açıklamaya göre, Polonya’da çok sayıda kilise ve kilise gorevlisi terör saldırılarına karşı savunmasız durumda bulunuyor. Kiliselerdeki el yapımı değerli eşyalar da hırsızların açık hedefleri arasında yer alıyor.

Polis yetkilileri,  2005 yılında, kiliselere yönelik saldırıların artması üzerine rahiplerin hırsızlık, kundaklama ve terör saldıriıarına karşı eğitileceklerini söyledi.

BOMBA DA İMHA EDEBİLECEKLER

Soygun ve kundaklama olaylarına karşı savunma taktikleri eğitimi alacak olan rahipler, kiliselere bırakılan patlayıcı maddelerin taşınması ve imha edilmesi yönünde de anti-terör polisi tarafından eğitilecekler.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Poznan Polis Komisyonu üyesi Jaroslaw Szemerluk, “Kilise görevlileri, anti-teror eğitimi sırasında terörizmin doğası ve patlayıcı maddelerin yapımı konusunda da bilgi sahibi olacaklar” dedi. 

Szermerluk, “Rahipler eğitildikten sonra hem kendilerini hem de kilise mallarını koruyabilecekler” diye ekledi.

Resmi istatistiklere göre, Polonya’da 9 bin Roman Katolik Kilisesi ve farklı dinlere ait çok sayıda ibadethane bulunuyor. 2005 yılında, bu ibadethanelerden 77’sine yönelik  kundaklama, soygun gibi çesitli saldırılar gerçekleştirildi. Ayrıca kilise ve metrolara yapılan çok sayıda asılsız bomba ihbarları iletişimi felce uğrattı.

1120610cookie-checkRahiplere anti-terör eğitimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.