Çıralı’nın ateşi camla buluştu

EN ÇOK İLGİ NAZAR BONCUĞUNA

Kemer ilçesine bağlı Ulupınar köyünün sahil mahallesi olan Çıralı, uzun süren 2B ve tahsis tartışmalarının ardından müdavimlerini ağırlıyor. Doğayla turizmin uyumlu örneklerinden biri olan Çıralı’daki cam sanatçılarından biri olan Hürşan Başhan, 14 yıl önce yerleştiği Çıralı’da açtığı atölyede ürettiği hediyelik cam eşyalarla turistlerin ilgi odağı olmuş.

Sıcak Cam sanatını İstanbul’daki işlerini tasfiye edip geldiği Çıralı’da öğrendiğini anlatan Başhan, içindeki sanat tutkusunu bu sayede ifade edebildiğini söylüyor.

Camdan ürettiği çeşitli süs eşyalarının yanında turistlerin en çok nazar boncuğu ve takılara ilgi gösterdiğini söyleyen Başhan, “el yapımı olan cam ürünleri her zaman tercih ediliyor. Özellikle yabancı turistler bunun kıymetini iyi biliyorlar” diye konuştu.

YANARTAŞ’IN BİNLERCE YILLIK EFSANESİ YAŞIYOR

Çıralı yakınlarındaki ünlü Yanartaş, Kral Glaukos oğlu, Sisyphos’un ise torunu olan karayazgılı Bellerofontes ile Khimaira adındaki ejderhanın mücadelesini anlatan ünlü mitolojik hikaye ile dünyanın bir çok ülkesinden gelen onbinlerce turistin ilgisini çekiyor. Çıralı’yı ziyaret eden turistler, yaz kış hiç sönmeyen Yanartaş’ın ateşinin, Çıralı’daki cam sanatçılarının elinde cama şekil vererek adeta binlerce yıllık efsaneyi simgesel olarak yaşattığını söylüyorlar.

1541540cookie-checkÇıralı’nın ateşi camla buluştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.