Ramazan Bayramı tatili 9 gün

Bakan Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, arife gününün yarım gün tatil olacağını, bayramdan sonraki Cuma gününün de tatil edileceğini belirterek, bayramda 9 günlük tatil yaşanacağını ifade etti. Çiçek, Ramazan Bayramı boyunca otoyol ve köprü geçişlerinin de ücretsiz olacağını bildirdi.


BAYRAMDA OTOYOL VE KÖPRÜLER ÜCRETSİZ


Bakan Çiçek, 29 Eylül 2008 Pazartesi günü saat 00.00'dan başlayarak, 2 Ekim 2008 Perşembe günü saat 24.00'e kadar otoyollar ve boğaz köprülerinden geçişlerin ücretsiz olacağını söyledi.


 Çiçek toplantıda, 30 Eylül 2008 Salı günü saat 00.00'dan başlayarak 2 Ekim 2008 Perşembe günü saat 24.00'e kadar belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkanının da karara bağlandığını belirtti.


MEMUR EMEKLİLERİ MAAŞLARINI 29 EYLÜLDE ALACAK


1 ve 5 Ekim tarihlerinde maaşlarını alan memur emeklileri, Tatile denk geldiği için maaşlarını 29 Eylülde alacak.


TEZKERENİN SÜRESİ 1 YIL UZATILACAK


Sınır ötesi harekata yetki veren tezkerenin süresinin bir yıl uzatılacağını bildiren Bakan Çiçek, sınır ötesi harekata yetki veren tezkerenin süresinin 17 Ekimde dolacağını hatırlatarak, tezkerenin 17 Ekimden itibaren 1 yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi'nin TBMM'ye gönderilmesine karar verildiğini kaydetti.


"ÖĞRENCİ AFFI TASARISINI BENİMSİYORUZ"


Bakan Çiçek, kamuoyunda ''öğrenci affı'' olarak bilinen konunu da gündeme gelediğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığının tasarıyı Başbakanlık'a gönderdiğini söyledi.
Bakanlar Kurulu'nun bunu prensip olarak benimsediğini ve ilk fırsatta TBMM'ye gönderileceğini bildiren Çiçek, şu bilgileri verdi:


''Özü de şudur; yükseköğretim kurumlarının hazırlık ve diğer bütün sınıflarında ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim yapan öğrencilerden 29 Haziran 2000 tarihinden kanunun yürürlüğe gireceği tarihe kadar, kendi isteğiyle ilişiği kesilenler dahil, her ne sebeple olursa olsun ilişikleri kesilmiş öğrencilere ilişkilerinin kesilmesine neden olan bütün dersler için bir öğretim yılı devam ve 3 sınav hakkı verilmiş olacaktır, bu tasarı yasalaştığı takdirde.''
Aftan 640 bin öğrencinin yararlanacağını bildiren Çiçek, bunun 400 bininin Açıköğretim'deki 240 bininin ise Açıköğretim dışındaki öğretim kurumlarındaki öğrenciler olduğunu belirtti.


''SUÇLULARIN HAMİSİ OLMAYIZ''


Bakan Çiçek, Almanya'da karara bağlanan Deniz Feneri Davası ile ilgili olarak da ''Biz Hükümet olarak da parti olarak da kim ne suç işliyorsa onların hamisi olmayız, onların arkasında olmayız, onların destekçisi olmayız. Öbür türlü beyanlar siyasi beyanlardır'' değerlendirmesinde bulundu.


Televizyonlarda tartışmaların olduğunu, bunu Cumhuriyet savcılarının da dinlediğini belirten Bakan Çiçek, ''Bunlar gereğini yapar ve yapmalıdır. Acaba Hükümet, bir savcı bir şey yapacaktı da buna mani mi oldu? 'Aman böyle bir dava açmayın, bunların üzerine gitmeyin' mi dedi? 'Bunlarla ilgili herhangi bir işlem yapmayın mı' dedi'' diye sordu.


Bir konu gündeme geldiğinde Cumhuriyet savcılarının bunu muhakkak inceleme konusu yaptıklarını ifade eden Çiçek, ''İnceler ve sonuçta bununla ilgili yasal bir işlem yapılması gerekiyorsa bunu da sonuna kadar götürürüz. Savcılara inceleme fırsatı vermeden hemen bugün bir olay gündeme geldi ertesi gün dava açılsın gibi bir istical üzeri olmamak da gerekir. Çünkü burada hukuk işleyecek. Bizden beklenen ne varsa onun gereğini bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam ederiz.'' diye konuştu.

1066820cookie-checkRamazan Bayramı tatili 9 gün

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.