İran: ABD ve İsrail yeni macera peşinde

Laricani, ABD Başkanı seçilen Barack Obama’nın İran hakkındaki son sözleri ve İran’a karşı olası tehditleri değerlendirdiği konuşmasında, “ABD ve İsrail’in, bölgede yeni macera peşinde” olduklarını belirtti.

ABD’nin son çeyrek asırdaki İran politikasının tehdit üzerine inşa edildiğini ifade eden Laricani, “Amerikalılar Moğollardan da kötü. Onlar İran’a saldırı için birçok kez fırsat kolladılar” dedi.

Laricani, “ABD’nin Irak’ta bataklığa saplanması ve İsrail’in 33 gün savaşında yenilmesiyle İran’a saldırı niyetlerinin gerçekleşmediğini” bildirdi.

Obama’nın İran’a karşı “havuç-sopa” politikası izleneceğini açıklamasını eleştiren Laricani, “Bu dil, kovboyların dilidir, konuşması gereken medenilerin dili değil” ifadesini kullandı.

“Beyaz Saray’ın sahibinin değişmesiyle durumun düzeleceğini sanmak saflık olur. Obama’nın değişim vaadinden bile eski kokular geliyor” diyen Laricani, yeni dönemde de İran’a karşı ekonomik ve siyasi baskıların artacağı öngörüsünde bulundu.

Hizbullah ve Hamas’ı himayelerinin Obama tarafından “terörizmi desteklemek” olarak görülmesini de eleştiren Laricani, Obama’ya hitaben, “Hizbullah ve Hamas’ı terörist adlandırmakla yanlış yapıyorsunuz” dedi.

ABD ve İsrail, Tahran yönetimine karşı askeri saldırı da dahil tüm seçeneklerin masada tutulduğunu belirtirken, İran her türlü saldırıya en ağır cevabı vereceği uyarısında bulunuyor.

1183260cookie-checkİran: ABD ve İsrail yeni macera peşinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.