İran, ABD’nin yeni yaptırımını kınadı

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyini, ABD’nin, Orta Doğu ve Irak’taki terör örgütlerine destek verdiği, füze satışları ve nükleer silah yapma niyeti nedeniyle Tahran’a uygulamaya koyacağını açıkladığı yeni yaptırımların, İran ulusu ve yasal kurumlarına karşı Amerika’nın düşmanca politikaları olduğunu belirtti.

Hüseyini, ABD’nin açıkladığı yeni yaptırımların hiçbir değerinin olmadığını ve bu tip politikaların başarısızlığa uğramaya mahkum olduğunu kaydetti.

ABD’nin yaptırımlarının İran gelişmesini ve yasal kurumlarını durduramayacağını ifade eden Hüseyini, ”bu tip gülünç önlemler Irak’ta kendi kendilerine yarattıkları krizlerden Amerikalıları kurtaramaz” diye konuştu.

İRAN’A YENİ YAPTIRIMLAR 
 
Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Hazine Bakanı Henry Paulson’un açıkladığı yaptırımların, ABD’nin Afganistan’da Taliban, Irak’ta Şii direnişçi örgütler, Hamas ve Hizbullah’a destek vermekle suçladığı İran’ın bazı büyük askeri ve mali kurumlarını kapsadığı belirtildi.

Yaptırımlarla, aralarında bazı şahıslar, Devrim Muhafızlarının sahibi olduğu ya da kontrolünde bulunan şirketler ve bankaların da bulunduğu 20’den fazla İranlı oluşumun Amerikan mali sistemiyle tüm bağlantılarının kesildiği ve bunun uluslararası bankacılık topluluğuna giderek artan etkileri olabileceği kaydedildi.

Amerikalı yetkililer, Washington yönetiminin, Irak’ta Amerikan askerlerinin ölümüne yol açan silahları temin etmekle suçladığı Devrim Muhafızlarının bir parçası olan Kudüs Gücü ve bazı bankaların Afganistan, Irak ve Orta Doğu’daki faaliyetleri nedeniyle “özel olarak adlandırılmış küresel terörist” örgütler olarak tanımlanacağını belirttiler.

Yaptırımların, ABD’nin, Tahran’daki Amerikan Büyükelçiliğinin işgal edildiği 1979’dan bu yana İran’a uyguladığı yaptırımların en serti olduğu kaydedildi.


 

1160270cookie-checkİran, ABD’nin yeni yaptırımını kınadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.