İran, ABD’ye karşı direnişin merkezi oldu

Devlet televizyonunun bildirdiğine göre Ayetullah Hamaney, Tahran’daki gönüllü milis teşkilatı (Besic) üyelerine yaptığı konuşmada, “Besici düşüncenin İran’ı, siyasi arenada otoriter ABD’ye karşı dünya milletlerin uyanış ve direnişinin komuta merkezi haline getirdiğini” kaydetti.

“İran’ın geleceğinde karanlık bir nokta yok” diyen Hamaney, şunları söyledi:

“Bugün uluslararası siyasi arenada önemli ve belirleyici bir konuma sahibiz. İran, dünya siyasetinde çok güçlü bir bombanın patlamasına neden oldu. Bu bombanın gücü, ABD’nin Hiroşima’ya attığı bombadan bin kat daha güçlüdür.

Maalesef ABD kendi otoriter siyasetini sürdürüyor, Avrupalılar da buna karşı bir şey yapamıyor. Ama İran milleti, sergilediği tutumla bu zorba gücün temellerini ve prensiplerini sorguluyor. Bu gerçek, ABD zorba gücü için bütün zehirlerden daha acıdır.”

İran ve ABD arasında, İslam devriminden sonraki büyükelçilik baskınından bu yana diplomatik ilişki bulunmuyor. İki ülke arasında, İran’ın nükleer programı nedeniyle de gerginlik yaşanıyor.

Ayetullah Hamaney, Irak konusunda bu ayın sonunda Washington yönetimiyle yapılacak görüşmeleri onaylamış, mevcut sorunların görüşülmesineyse karşı çıkmıştı.

1151250cookie-checkİran, ABD’ye karşı direnişin merkezi oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.