‘İran birkaç haftada cevaplamalı…’

Rice, Fox televizyonuna verdiği demeçte, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in, ”ABD’nin İran’a yönelik ‘yanlış bir hareketinin’ Körfez bölgesinden petrol sevkıyatını tehlikeye atacağı” yolundaki açıklamasıyla ilgili olarak, ”Bu tür tehditlere çok fazla itibar etmememiz gerekiyor” dedi.

İran’ın nükleer programına ilişkin sorunun çözümü için kesin bir takvim ve program saptayacak kişinin kendisi olmadığını belirten Rice, yine de bu meselenin ”aylar değil, haftalar içinde” çözülmesi gerektiğini kaydetti.

ABD ve müttefiklerinin, temmuz ayı ortalarında Rusya’da yapılacak G8 zirvesi sırasında bir yanıt bekleyip beklemediği sorusuna Rice, ”O zaman geldiğinde, nerede olduğumuzu göreceğiz” diye cevap verdi.

HAMANEY’DEN UYARI… 
 
Öte yandan İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD’nin Tahran’a yönelik olası bir “yanlış adımında” bölgeden petrol sevkiyatını sekteye uğratabileceklerini söyledi. 
 
Hamaney, televizyondan yayınlanan konuşmasında İran’ın nükleer silah geliştirmeye çalıştığı yolundaki iddiaları “büyük bir yalan” diye belirtti. Dini lider, İran’ın nükleer yakıt üretme hakkından vazgeçmeyeceğini yineledi.

 

 

 

 

1129720cookie-check‘İran birkaç haftada cevaplamalı…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.