İran da ABD’ye göz kırptı

ABD’nin çiçeği burnundaki başkanı Barack Obama’da daha önce yaptığı açıklamada İran ile diyalog için kapının aralanabileceğini söylemişti.

İngiltere’nin ciddi gazetelerinden The Times ve The Independent, Ahmedinejad’ın halka seslendiği konuşmayı “ABD’ye yönelik bir diyalog işareti” olarak yorumladı.

The Independent, ”30 yıldır süre giden düşmanlığın ve zehir zemberek suçlamaların ardından, İran ve Amerika dün yakınlaşma yolunda küçük bir adım attı” diye yazdı.

Tahran’daki gösteri ve konuşmaları izleyen The Independent muhabiri, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın eşitlik çerçevesinde görüşmeye hazır olan bir Amerika’yla diyaloga olumlu yaklaşacağını söylediğini aktardı.

SEÇMENE DE MESAJ…

The Independent’a göre Ahmedinejad’ın dünkü konuşması, Washington’da yeni Obama hükümetine gönderdiği olumlu sinyal kadar, haziran ayında sandık başına gidecek olan İranlı seçmenler karşısında kampanyaya başladığı işaretini de verdi.

Ekonomiden okuryazarlık oranlarına, bilime ve teknolojiye kadar birçok konuda hükümetinin başarılarını överek sayan Ahmedinejad, The Independent’e göre seçimlerde reformcu kanattan rakibi olan eski cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi’nin görevde olduğu dönem ile kendi görev süresi arasında sık sık kıyaslamalar yaptı.

1187740cookie-checkİran da ABD’ye göz kırptı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.