‘İran, Irak’taki PKK mevzilerini bombalıyor’

Irak Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İran güçlerinin Irak’ın kuzeyinde 5 kilometre içeri girdikleri belirtildi.

Açıklamada, ”İran güçleri son 24 saatte Erbil bölgesinde Hac Umran yakınındaki PKK mevzilerini bombaladı” ifadesi kullanıldı. 

Irak topraklarına 180’den fazla ağır top mermisinin düştüğü kaydedilen açıklamada, ”İran birlikleri bu saldırılar vesilesiyle Irak topraklarının 5 kilometre içine girdiler” denildi.

20’DEN FAZLA YABANCI MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ 
 
BAĞDAT – Irak’ta ABD ve Iraklı güçlerin, aralarında intihar saldırısına hazırlanan bazı kişilerin de bulunduğu belirtilen 20’den fazla yabancı militanı öldürdüğü bildirildi.

ABD ordusundan yapılan açıklamada, başkent Bağdat’ın güneyine son birkaç haftada düzenlenen baskınlarda 20’den fazla yabancı militanın öldürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, baskınların, isyancıların başkentte intihar saldırıları düzenlemek için mevzi olarak kullandığı, Bağdat’ın güneyine 15 kilometre uzaklıktaki Yusufiye köyü ve civarına yapıldığı belirtildi.

Ordunun açıklamasında ayrıca, Amerikalı ve Iraklı güçlerin, yabancı isyancılar ve El Kaide terör örgütüyle bağlantılı kişilerin gizlendiği yerlere yaptığı baskınlar sırasında 7 aranan isyancıyı yakaladıkları ve 50’den fazla şüpheliyi gözaltına aldıkları kaydedildi.

 

1127690cookie-check‘İran, Irak’taki PKK mevzilerini bombalıyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.