‘İran, İngiliz piyadeleri yargılayacak’

The Sunday TimesGazeteler İran’ın bu askerleri casusluk suçundan yargılamaya hazırlandığını yazdı. Gazete İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’a yakın çevrelerin etkili olduğu bir internet sitesine dayanarak verdiği haberinde internet sitesinde İngiliz askerlerinden “asiler” diye söz edildiğini aktardı.

Gazeteye göre, sitede ayrıca, İngiliz askerlerinin bilinçli olarak İran topraklarına girdiklerinin kanıtlanması halinde bu kişilerin casusluk yapmaktan suçlu bulunacakları yorumu da yapıldı.

Gazete, sitede “durumun böyle olması halinde bunun İran yasaları uyarınca cezası ağır olacaktır, casusluk İran yasalarında en ağır suçlardan biridir” ifadesinin yer aldığını duyurdu.

İran’ın askerlerin serbest bırakılmasına yönelik uluslararası çağrılara kulak tıkadığını belirten The Observer gazetesi de, İran’ın İngiliz askerleri hakkında dava açmaya hazırlandığını yazdı.

The Sunday Telegraph ise, CIA’nın İngiliz istihbaratı MI6’i geçen ocak ayında Irak’ta İran istihbaratı elemanı oldukları zannıyla tutuklanan 5 kişinin intikamını almak için böyle bir eyleme geçeceği yolunda uyardığını ileri sürdü.

1148620cookie-check‘İran, İngiliz piyadeleri yargılayacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.