İran Press-TV: Hürmüz videosu hileli

ABD Başkanı George Bush’un ulusal güvenlik danışmanı Stephen Hadley, Hürmüz Boğazı’nda hafta sonunda yaşanan gerginliğin yinelenmesi halinde Tahran’ın “sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağını” söylemişti.

Press-TV’nin internet sitesinde Devrim Muhafızlarına dayandırılarak verilen haberde, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) elinde olduğunu açıkladığı ve basına verdiği görüntü kaydının arşivden alınma ve yapıldığı iddia edilen konuşmaların hileli olduğu belirtildi.

Pentagon, “Elimizde olaya ilişkin bir bant var, şu anda inceleniyor. Bantta ses de mevcut” açıklamasında bulunmuş, Amerikan gemisi USS Hopper’dan çekilen ve Pentagon tarafından yayınlanan kayıtta, İngilizce konuşan bir adamın, “Size saldıracağım, birkaç dakikada havaya uçacaksınız” dediği kaydedilmişti.

Amerikalı yetkililer, İran Devrim Muhafızlarına ait 5 teknenin boğazda 3 Amerikan gemisini taciz ettiğini bildirmiş, bölgedeki Amerikan deniz kuvvetlerinden bir komutan, İran teknelerinin, “gemilere yaklaştığını ve gemileri havaya uçurmakla tehdit ettiğini” söylemişti. Komutan, İran teknelerinin, Amerikan gemilerinden ateş açılmaya hazırlanıldığında ortadan kaybolduğunu belirtirken, İran Dışişleri Bakanlığı olayı “normal” olarak nitelendirmiş ve sorunun çözüldüğünü duyurmuştu.

ABD Başkanı George Bush da bugünkü açıklamasında, İran teknelerinin, Hürmüz boğazında Amerikan deniz kuvvetleri gemileriyle karşı karşıya kalmasının “kışkırtıcı bir hareket” olduğunu söylemişti.

1164560cookie-checkİran Press-TV: Hürmüz videosu hileli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.