İran saldırısı ABD’de çatlak yaratır

Habere göre, ABD’nin en üst düzey komutanlarından bazıları Beyaz Saray’dan saldırı emri çıkması halinde istifaya hazır.


The Sunday Times Basra Körfezi bölgesinde gerilimin giderek artmasının, Bush’un görev süresi dolmadan İran’a saldırı emri verebileceği kaygısını da artırdığını yazdı. Gazete, ismini vermediği bir İngiliz savunma kaynağının, Pentagon’da İran’a askeri saldırı konusunda derin bir bölünme olduğunu söylediğini aktardı.


Gazeteye göre, bu kaynak, Amerikan generallerin bu tür bir saldırının etkili olacağı konusunda kuşkuculara sahip olduklarını ve bazılarının bu konuda istifa edebilecek düzeyde olumsuz düşünceler içinde… Ayrıca gazete Amerikalı generaller arasında böylesi bir başkaldırının şimdiye dek yaşanmamış olduğuna dikkat çekiyor.


İNGİLTERE’DEN İRAN DESTEĞİ


Öte yandan The Observer İngiltere’nin İran’ın nükleer programını durdurmaya yönelik bir birleşik cephe yaratmak için Birleşmiş Milletler’de çaba harcadığını yazdı. Gazeteye göre, İngiltere Güvenlik Konseyi’nden İran’a yönelik yaptırımları artırma kararı çıkması için çaba gösteriyor.


Gazete, İngiliz Dışişleri Bakanlığı’nın İran içinde Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad’a desteğin zayıfladığı kanısında olduğunu öne sürdü. Gazete İsrailli askeri ve siyasi uzmanlar bu konuda şüpheye sahip olduğunun da altını çizdi…


Gazete, Amerikan Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin de, Avustralya gezisi sona ererken yaptığı açıklamada, İran’a askeri müdahele seçeneğinin de masada olduğunu söylediğini de aktardı.


 

799970cookie-checkİran saldırısı ABD’de çatlak yaratır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.