İran sandık başında

Ülkede oy verme işlemi sabahın ilk saatleri ile birlikte başlıyor.

Nüfusun önemli bir kısmını oluşturan gençlerin oyu sonuçlar üzerinde etkili olacak.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve üç rakibi arasında daha önce benzerine rastlanmayan bir şekilde televizyonda canlı olarak yayınlanan tartışmalar gençlerin bu seçime olan ilgisini de körüklemiş durumda.

Ahmedinejad’ın en büyük rakibi olarak ılımlı reformcu aday Mir Hüseyin Musavi’nin adı geçiyor.

Mohsen Razai ve Mehdi Kerrubi de adı geçen diğer önemli adaylar.

Eğer adaylardan herhangi biri oyların yüzde 50’sini toplayamazsa, en çok oyu toplayan iki aday arasında ikinci tura gidilecek.

Dün kampanyanın son gününde, adaylar seçmene son mesajlarını verdiler.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın en güçlü rakibi olarak görülen, reformist adaylardan Mir Hüseyin Musavi, İran’ın dünyadaki kötü imajını düzeltme vaadini vurguladı.

Diğer reformcu aday Mehdi Kerrubi Ahmedinejad’ın küstürdüğü ülkelerle barışma, muhafzakar aday Mohsen Rezai ise ekonomiyi düzlüğe çıkarma yönündeki mesajlarının altını çizdi.
Ancak adaylardan belki de en serti, devlet televizyonundan halka seslenen Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’dı.

Rakiplerini yalan ve iftiraya başvurmakla suçlayan Ahmedinejad, “Siyonistlerin yardımıyla, kendisine karşı kullanılmak üzere sahte belgeler düzenlendiğini” iddia etti.

İran’ın çıkarlarını koruyabilecek tek adayın kendisi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, söyleyecek birşeyleri olmadığı için rakiplerinin kendisine saldırmayı seçtiğini savundu.

Rakipleri ise, kendilerine Cumhurbaşkanı ile eşit süre tanınmadığı gerekçesiyle devlet televizyonundan halka seslenme imkanını protesto amacıyla kullanmadılar. (BBC)

1206460cookie-checkİran sandık başında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.