İran: Türkiye’ye giren para araştırılsın

Paranın Türkiye’ye kamyonlarla taşındığı iddialarına da yer veren gazetenin İstanbul’daki yazarı Robert Tait’in yazısından öne çıkan satırlar şöyle:

“Konu, küresel bir finans kuruluşunun soruşturacağı bir konu olmaktan çok bir Hollywood filmi senaryosunu andırıyor. Aralarında eski İran Dışişleri Bakanı İbrahim Yezdi’nin de bulunduğu üç muhalif İranlı siyasetçi IMF başkanı Dominique Strauss-Kahn’a bir mektup yazarak İran’dan kaçırıldığı iddia edilen bu paranın, ülkelerine ait olduğunu ve iade edilmesini istedi.

İranlı işadamı İsmail Seferyan-Nasab’ın, bu miktarı nakit ve altın olarak Almanya üzerinden Türkiye’ye getirdiğini iddia etmesiyle birlikte dikkatler, Türkiye ekonomisine istikrar getirdiği belirtilen paranın kaynağı konusuna çevirdi. Türkiye medyasında çıkan haberlerde, bu miktarın, Başbakan Erdoğan tarafından geçen yıl açıklanan 18.5 milyar dolarlık miktarla da örtüştüğü belirtiliyor.”

“TÜRKİYE’Yİ IMF BORCUNDAN KURTARDI”

Bazı iktisatçıların, “Bu para Türkiye’yi IMF’den borç almaktan kurtardı” dediğini aktaran gazete şöyle devam etti:

“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu parayı Tanrı’nın inayetinin bir sonucu olarak açıklıyor gibi görünüyor. Türkiye Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz bu paranın İran parası olduğu iddialarını reddediyor.

Bazı Türk iktisatçılara göre, bu para, hükümetin, yurt dışında varlıkları olan yatırımcıların, bu paralarını ceza ödemeden Türkiye’ye geri getirebilmeleri için ilan ettiği affın bir sonucu olabilir…”

Eski İran Dışişleri Bakanı, İbrahim Yezdi Guardian’a yaptığı açıklamada, “Paranın kendisine ait olduğunu söyleyen kişi, paranın İran’dan geldiğini söylüyor” dedi.

İranlı siyasetçiler, IMF başkanına yazdıkları mektupta da,”Paranın asıl sahibi İran ulusudur” dediler…

1496450cookie-checkİran: Türkiye’ye giren para araştırılsın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.