İran: UAEK baskılara boyun eğdi

İran Meclisi Milli Güvelik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, ''İran'ın nükleer enerji programının gelecekte barışçıl amaçlı olmama ihtimalinin bulunduğu'' yönündeki UAEK Başkanı Muhammed El Baradei'nin sözlerine tepki gösterdi.

Burucerdi, ''El Baradei'nin bu ifadeleri, Batı tarafından öteden beri dile getiriliyor. Uluslararası yasalarda en küçük bir değeri ve geçerliliği olmayan bu iddialar hukuki temelden yoksun olup, tamamen siyasidir'' dedi.

Hiçbir siyasi baskı ve gayri meşru talebin İran'ı nükleer enerji programını sürdürmesinden vazgeçiremeyeceğini söyleyen Burucerdi, ''UAEK'nın siyasi tavrı devam ederse, İran Meclisi sahnedeki yerini alır. UAEK Yönetim Kurulunun dosyayı BM Güvenlik Konseyine göndermesi halinde kurumla her alanda işbirliğini gözden geçirebiliriz'' ifadelerini kullandı.

Burucerdi, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'ndan (NPT) çekilmenin şimdilik söz konusu olmadığını kaydetti.

UAEK'nın son raporunda genel olarak İran'ın nükleer enerji programının barışçıl olduğunu vurguladığını belirten Burucerdi, UAEK'dan ''siyasi baskılara boyun eğmemesini'' istedi.

1179120cookie-checkİran: UAEK baskılara boyun eğdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.