İran ve Venezüella’dan nükleer kınama

Venezuela’nın başkenti Caracas’ta bir ziyaret için bulunan İran Parlamento Başkanı Gulamali Haddadadil, Venezüellalı muadili Nicolas Maduro ile görüştü.

İki parlamento başkanı görüşmede, “Nükleer silahların üretilmesini, geliştirilmesini ve saklanmasını kınıyoruz. Her ülkenin nükleer enerjiyi barışçı şekilde kullanma hakkının olduğunu onaylıyoruz” yazılı bir belgeyi imzaladı.

İki ülke ilişkilerinin artırılmasını da taahhüt eden parlamento başkanları, emperyalist siyasetlerin dış güçler tarafından kullanılmasını da kınadı.

Haddadadil’in ziyareti sırasında, iki ülke arasında 200 milyon dolarlık ortak kalkınma fonu oluşturulması da kabul edildi. Bu fonla her iki ülkedeki tarım ve sanayi projelerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, İran’ın nükleer enerjiyi geliştirme hakkının bulunduğunu ve gerçek nükleer tehditin ABD olduğunu söylüyor.

İran Parlamento Başkanı Haddadadil’in Venezüella’daki temaslarının ardından Küba ve Uruguay’ı da ziyaret etmeyi planladığı bildirildi.

1123500cookie-checkİran ve Venezüella’dan nükleer kınama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.