‘İran’a saldırı seçeneğine hazırlanılıyor’

Birinci sayfadan verilen haberde, Amerikan Merkez Komutanlığı strateji planlayıcılarının askeri operasyona yönelik lojistik konular üzerinde çalıştığı ve hedefler belirlediği belirtildi.


ABD kaynaklı olduğu belirtilen habere göre; strateji uzmanları İran’ın nükleer silaha sahip olma isteğinden vazgeçirilmesi için diplomatik yolların tükenmesi halinde başvurulacak askeri seçeneği etüt ediyor.


Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun İran’ı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sevketmeye karar verdiğini, buna karşılık olarak da İran’ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerine yeniden başlama kararı aldığını hatırlatan gezete, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın, Batılı ülkelerin baskıya devam etmesi halinde, nükleer silahların yayılmasını önleme anlaşmasından çıkabilecekleri tehdidinde bulunduğunun altını çiziyor.


The Sunday Telegraph, Amerikan Savunma Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkilinin askeri seçenek üzerinde yapılan çalışma hakkında, “Bu, sıradan ve varsayımsal bir değerlendirmeden ibaret değil; bu konu son aylarda büyük öncelik kazandı” dediğini de aktarıyor.

788090cookie-check‘İran’a saldırı seçeneğine hazırlanılıyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.