İran’a veriyor talkını kendi yutuyor salkımı

Fransa ve İngiltere, nükleer enerji alanında işbirliği kararı aldı. Blair ile görüşmesinden sonra basına açıklama yapan Chirac, ”Nükleer enerji, yarının enerji sorununa çare bulma yollarından en önemlisidir” dedi ve iki ülkenin bu alanda birlikte çalışmak istediğini söyledi.

Blair ise enerji güvenliği konusunun gündemlerinin birinci sırasında olacağını ifade etti.

Zirvenin sonunda yayımlanan ortak bildiride, “Fransa ve İngiltere kısa dönemde, sivil nükleer enerji alanında işbirliği fırsatlarını birlikte değerlendirme konusunda hem fikirdirler” denildi.

İngiltere ile Fransa arasında sivil nükleer enerji alanında kurulacak forum, sanayi sektörü, uzmanlar ve hükümetler arasında nükleer işbirliği alanlarının artırılmasına ve bu alanda ortak araştırmalara olanak sağlayacak.

İngiltere, elektrik enerjisi ihtiyacının beşte birini, Fransa ise yüzde 78’ini nükleer enerjiden sağlıyor. İngiltere, eski nükleer enerji santrallarıyla bu alanda Fransa’nın gerisinde bulunuyor.

Zirvede küresel ısınma konusunun da gündeme geldiği ve sera etkisi yaratan gazların 2020 yılına kadar yüzde 15 ila 30, 2050 yılına kadar da yüzde 60 ila 80 oranlarında düşürülmesi hedefi konusunda görüş birliğine varıldığı belirtildi.
İki ülkenin ortaklaşa uçak gemisi inşaatı, terör ve kaçak göçle mücadele gibi konuların da zirvede ele alındığı bildirildi.

 

 

1130060cookie-checkİran’a veriyor talkını kendi yutuyor salkımı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.