İran’a yeni yaptırımlar geliyor

Obama, Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, İran yönetiminin, inkar etmesine karşın “nükleer silahlanma” doğrultusunda bir yol izlediğinin açık olduğunu belirtti.

Uluslararası toplumun, İran hükümetine baskı sağlamak için çeşitli yöntemleri içeren “önemli boyutta yaptırımlar rejimi” üzerinde çalıştığını kaydeden Obama, ülkesinin, uluslararası toplumun İran’ın “yanlış davranışı” karşısında birleşmiş durumda olduğundan şüphe duymadığını ifade etti.

İran’ın, kendisine sunulan teklifleri reddettiğine işaret eden Obama, “Kapı hala açık olsa da, şu ana kadar seçimlerini yaptılar” dedi. Obama, İran hükümeti adına kimin konuştuğunun da belirsiz olduğunu savunarak, bu ülkeden “karışık sinyaller” aldıklarını söyledi.

Bir soru üzerine, İran’a karşı olası BM yaptırımları konusuna Çin’in nasıl bir karşılık vereceğinin net olmadığını, bunu zamanla göreceklerini söyleyen Obama, Rusya’nın ise bu konuda olumlu bir tavır izlediğini ve bunun kendisinde memnuniyet yarattığını dile getirdi. Obama, “Rusların, İran ile uluslararası toplum arasındaki sorunu çözmede ciddi olmadığını açıkça gördüğünü düşünüyorum” dedi.

1233490cookie-checkİran’a yeni yaptırımlar geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.