İran’da Hatemi tekrar seçim yarışında

İngiltere’nin ciddi ulusal gazetelerinden The Financial Times, ılımlı bir siyasetçi diye tanımladığı Hatemi’nin, Mahmud Ahmedinejad’ın ikinci bir dönem cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmaması için gayret sarfettiğini yazdı.

65 yaşındaki Muhammed Hatemi, 1997 ve 2005 yılları arasında iki kez cumhurbaşkanlığı yapmıştı.

The Financial Times, yeniden aday olacağını ilan eden Hatemi’nin, ”bunu üzerine düşen bir sorumluluk olarak gördüğünü” söylediğini aktardı.

Gazete, hâlihazırdaki muhafazakâr cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın ekonomi politiakalarının enflasyonu körüklediğini belirterek “Ekonomi, seçimlerde muhalif kanadın elindeki bir koz olabilir” yorumunu yaptı.

The Financial Times’a göre ise Hatemi ve yandaşlarını Ahmedinejad’ın karşısında yokuş yukarı bir yol bekliyor. Gazete, çok sayıda siyasi gözlemcinin ve diplomatın yaklaşık 4 ay sonraki seçimlerin Mahmud Ahmedinejad’ı ikinci kez iktidar koltuğuna taşıyacağını tahmin ettiklerini belirttiler.

The Financial Times bunun başlıca nedenini, “İran’da en üst karar mercii olan ruhani lider Ayetullah Hameney’in desteğini arkasında hissediyor oluşu” diye yorumladı.

1187580cookie-checkİran’da Hatemi tekrar seçim yarışında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.