İran’da reformcu Moin ikinci turda

Anayasayı Koruyucular Konseyi sözcüsü Gülamhüsseyin Elham, seçime katılan adaylardan yeterli oy alan olmadığını, ikinci turun 24 Haziran cuma günü yapılacağını kaydetti.

Sözcü, 7 adaydan hangilerinin ikinci tura katılacağını açıklamadı. Seçimlerinin ilk turunda, ılımlı aday Mehdi Kerrubi’nin yüzde 21.8 oy oranıyla önde gittiği bildirilmişti. Seçime katılan 7 adayın cumhurbaşkanı seçilebilmesi için, kullanılacak oyların yüzde 50’sinin bir fazlasını alması gerekiyor. İkinci turda, ilk turda en fazla oyu alan iki adayın yarışacağı belirtiliyor. İran’da, 1979 İslam devriminden bu yana cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk kez birinci turda kazanan aday belirlenemedi.
 
RAFSANCANİ VE MOİN YARIŞACAK 
İran’da cumhurbaşkanlığı seçiminde ılımlı muhafazakar eski Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani ve reformcu eski Eğitim Bakanı Mustafa Moin, tahminlere göre ikinci turda yarışacak.

Rafsancani’nin yardımcısı Muhammed Atrianfer, ”Bizim gözlemlerimize göre Rafsancani ve Moin ilk iki sırada ve ikinci turda yarışacaklar” dedi.

Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi’nin danışmanı ve Moin’in destekçisi Muhammed Ali Abtahi de ”Tahminime göre Rafsancani ve Moin en fazla oyu aldı ve ikisi arasında büyük fark olduğunu sanmıyorum” diye konuştu. 

Adını açıklamayan bir hükümet yetkilisi de Rafsancani ve Moin’in ikinci turda karşılaşacağını söyledi.

 

1108990cookie-checkİran’da reformcu Moin ikinci turda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.