İran’daki patlama korkuttu

İran devlet televizyonu, ülkenin güneyinde, bir nükleer tesis bulunan Buşehr eyaletindeki Deylem kentine bilinmeyen bir uçaktan füze atıldığını duyurdu. Televizyon daha sonra yaptığı yayınlarda, patlamaya kentin üzerinden geçen bir İran uçağından düşen yakıt tankının neden olmuş olabileceğini belirtti.

İran İçişleri Bakanlığı sözcüsü Cahanbahş Hancani de açıklama yaparak, Buşehr eyaletindeki Deylem kenti yakınındaki patlamanın “düşman saldırısı olmadığını” bildirdi.

En son açıklama ile de şiddetli patlamanın fabrikada çıkan yangının neden olduğu açıklandı.

ABD’YE KARŞI ORTAK CEPHE

İran ve Suriye, ABD’nin tehditlerine karşı ortak cephe kuracaklarını açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Rıza Arif, ziyaret için Tahran’da bulunan Suriye Başbakanı Naci Otri ile görüşmesinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tehditlerle mücadele için her yerde Suriye’ye yardım etmeye hazırız” dedi.
   
Otri de “bu hassas zamanda yapılan görüşmenin, özellikle Suriye ve İran’ın bazı meydan okumalarla karşı karşıya olması nedeniyle önemli olduğunu” söyledi.

İSRAİL’İN KORKUSU

İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw ile görüşmek üzere Londra’da bulunan Şalom, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sorun, İran’ın 2011, 2010 veya 2009 yılında atom bombasına sahip olabileceği değil. Biz, İran’ın bugünden itibaren tüm deneyleri tamamlayarak atom bombasının nasıl imal edileceği bilgisine sahip olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

   

İran’ın 6 aya kadar atom bombası imal etme teknolojisine sahip olabileceğini söyleyen Şalom, “Böylesine uçta bir rejim, yalnız İsrail için değil, dünya için sorundur” diye konuştu.


 

1099310cookie-checkİran’daki patlama korkuttu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.