İran'dan PKK/PJAK'a operasyon

İran güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda örgütün yöneticilerinden 2 kişinin de aralarında bulunduğu 11 kişi ölü ele geçirilirken, 17 terörist de silahlarıyla birlikte sağ yakalandı.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, İran güvenlik güçleri, Salmas, Merivan, Hoy-Kotur bölgelerinde PKK/PJAK'a yönelik koordineli bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlar sonucu aralarında PKK/PJAK İran sorumlularından ''Harun'' kod adlı Faruk Savaşlı ile ''Şaho Civanro'' kod adlı Celil Kerima'nın da bulunduğu 11 kişi öldürüldü. Operasyonda 17 kişi de silahlarıyla birlikte yakalandı.

PKK'nın İran'daki örgütlenmesi PJAK'a yönelik aralıksız operasyonlarını sürdüren İran güvenlik güçlerinin, önceki akşam, PJAK tarafından kullanılan Kandil'in Hınere, Berkim, Kelmar, Sinin, Loran ve Seroke alanlarını top atışına tuttuğu bildirildi. İran topçusunun top ateşinde çok sayıda örgüt mensubunun öldüğü belirtildi.

Önümüzdeki hafta Türkiye'ye gelmesi beklenen İran'ın Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, geçtiğimiz ay Irak'a yaptığı bir ziyarette, bölge ülkeleri için tehdit oluşturan "terör örgütü" PKK ve İran'daki uzantısı PJAK ile mücadele etmek için Türkiye, İran, Suriye ve Irak hükümetleri arasında işbirliği yapılması gerektiğini belirtmişti.

1175940cookie-checkİran'dan PKK/PJAK'a operasyon

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.