‘İran’ın ABD’ye ihtiyacı yok!’

Ahmedinecad, düzenlediği basın toplantısında, barışçı nükleer teknolojiye enerji amacıyla tıbbi ve tarımsal amaçlarla ve bilimsel gelişme için ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Bir soru üzerine de Ahmedinecad, ”ulusal çıkarları korumak kaydıyla AB ile nükleer görüşmeleri sürdüreceklerini” söyledi. İran’ın gelişme yolunda ilerlediğini belirten Ahmedinecad, ülkesinin bu yolda ABD ile ilişkiye ihtiyacı olmadığını da kaydetti.

”İSRAİL HARİÇ HERKESE EL UZATACAĞIM”
Ahmedinecad, Suudi gazetesi Okaz’a verdiği demeçte, Arap ülkeleriyle iyi ilişkiler istediğini belirterek, ”Elimi, İsrail hariç herkese uzatacağım” dedi. Ahmedinecad, cumhurbaşkanlığı görevini, Muhammed Hatemi’den 3 Ağustos’ta devralacak.
 
”AHMEDİNECAD DEMOKRASİ DOSTU DEĞİL”  
 
Öte yandan ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, İran’da cumhurbaşkanı seçilen Mahmud Ahmedinecad için ”Demokrasi dostu değil” dedi. 

İranlı gençlerle kadınların bu ismi kabul etmeyeceğinin zamanla ortaya çıkacağını öne süren Rumsfeld, İran’daki seçimin ”maskaralık” olduğunu da savunarak, ”tutucu bir ismin böyle bir seçimden galip çıkmasının hiç sürpriz olmadığını” kaydetti.

 

 

1109640cookie-check‘İran’ın ABD’ye ihtiyacı yok!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.