İran’ın nükleeri yılan hikayesi oldu

Ruhani, Avrupa ülkelerinin önceki anlaşmalar çerçevesinde hazırlayacakları öneriyi 1 Ağustos’ta sunmaları gerektiğini, ancak önerinin belirlenen tarihte sunulmadığını hatırlattı.

Avrupa ülkelerinin bu tavrı nedeniyle İsfahan’daki çalışmalara başlama kararı aldıklarını belirten Ruhani, UAEA Başkanı Muhammed el Baradei ile görüştüğünü ve ajansın gerekli teçhizatın yerleştirilmesi için bir hafta süre istediğini kaydetti.

Teçhizatın yerleştirilmesini beklediklerini söyleyen Ruhani, hazırlıklar tamamlandıktan sonra gelecek hafta başında İsfahan’daki çalışmaların başlayacağını kaydetti.

Nükleer alanda gizli hiçbir faaliyetlerinin olmadığını, bütün çalışmalarının UAEA’nın denetiminde olduğunu ifade eden Ruhani, ”Aldığımız karardan geri dönmeyeceğiz” dedi.

İran dosyasının BM Güvenlik Konseyi’ne götürülmesine ilişkin açıklamaları da değerlendiren Ruhani, bunun uluslararası hukuk açısından mümkün olmadığını savundu. Ruhani, ”Ama siyasi bir yöntemle bunu Güvenlik Konseyi’ne götürürlerse sonucuna katlanırlar” diye konuştu.

1111800cookie-checkİran’ın nükleeri yılan hikayesi oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.