Raportörün üniversitedeki işine son verildi

AKP ve türban davalarındaki raporlarıyla dikkat çeken Anayasa Mahkemesi raportörü Doç. Dr. Osman Can’ın Çankaya Üniversitesi’ndeki görevine üniversite yönetimi tarafından sürpriz şekilde son verildi.


Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesinde "Devlet Teorileri" dersi veren Anayasa hukukçusu Doç. Dr. Can’ın bir süredir üniversite yönetimiyle görüş ayrılığına düştüğü öğrenildi. Yönetim ve Can arasındaki ilk görüş farklılığı 2005’te ortaya çıktı.


Mersin’de 2 çocuğun Türk bayrağını yerde sürükleyerek çiğnemesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı, içinde "Sözde vatandaşlar" ifadesinin de geçtiği sert bir açıklama yapmış, Can, ders ve yazılarında Genelkurmay Başkanlığı’nın bu tanımlamasına karşı çıkmıştı. Üniversite yönetimi daha sonra TCK’nın 301’inci maddesinin tamamen kaldırılmasını bir konferansta savunan Can’ı sözlü olarak uyardı. Osman Can, makale ve konuşmalarında ’vicdani reddin bir hak olması gerektiğini’ savunması üzerine de yönetimden sözlü uyarı aldı.


SEKRETERDEN ÖĞRENDİ


Osman Can’ın sözleşmeli olarak çalıştığı üniversite ile ilişiğinin kesilmesinde son damlalar AKP hakkındaki kapatma davası ve Üniversitelerde türbanı serbest hale getiren anayasa değişikliğinin iptali için açılan davalarda hazırladığı raporlar olduğu öğrenildi.


Can, AKP davasında hazırladığı raporda partinin kapatılmamasını gerektiğini savunmuştu. Alınan bilgiye göre Osman Can, üniversiteyle ilişiğinin kesildiğini resmi bir yazıyla değil, yeni eğitim yılı nedeniyle üniversiteye telefon ettiğinde fakülte sekreterinden öğrendi. (SABAH)

1067380cookie-checkRaportörün üniversitedeki işine son verildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.