Rasmussen’i Polonya da istemedi

Polonya’dan haberlere kaldığımız yerden devam ediyoruz. Gündemin ön sıralarında ‘Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen’in NATO Genel Sekreteri seçilmesi ve Polonya hükümetinin memnuniyetsizliğinin yer aldığı haberler vardı. Fakat dün akşam saatlerinde kimsesizler yurdunda meydana gelen ve 22 kişinin yaşamını yitirdiği yangın, Polonya gündemini etkisi altına aldı. Şimdi bu haberin ayrıntılarını aktarıyorum.

YANGIN DEHŞETİ

Polonya’da kimsesizler yurdunda çıkan yangında 22 kişinin yaşamını yitirdi…Polis, ölü sayısında artış olabileceği bildirildi.Ülkenin kuzey-batısı Szczecin yakınlarında Kamien Pomorski bölgesindeki kimsesizler yurdunda dün akşam meydana gelen yangında 22 kişi yaşamını yitirdi.Aralarında 8 aylık bir bebeğinde bulunduğu çok sayıda kişininde yaralandığı öğrenildi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, yaklaşık 80 kişinin kaldığı 3 katlı kimsesizler yurdunda nedeni bilinmeyen bir şekilde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek binanın diğer katlarına sıçradı. Yangın sırasında binanın üst katlarında çocuklu kadınların bulunduğunu söyleyen gördü tanıkları, bir annenin çocuğunu binanın 2’inci katından aşağıya atarak yangından kurtarmaya çalıştığını anlattı.

Hükümet Sözcüsü Pawel Gras, yangında şimdiye kadar 22 kişinin yaşamı yitirdiğini ve ölü sayısında artış olabileceğinden endişe duyduklarını açıkladı. Gras,Başbakan Donald Tusk’un da helikopterle hızla olay yerine gittiğini iletti. Yangın sırasında Jarata’daki rezidansında bulunan Devlet Başkanı Lech Kaczynski, 3 günlük ulusal yas ilan etti. Kaczynski’nin olay yerine makam aracıyla gittiği belirtiliyor…
RASMUSSEN MEMNUNİYETSİZLİĞİ

Warsaw Voice haber portalı, 3 Nisan tarihinde biraraya gelen NATO liderlerinin, Rasmussen’in ‘Genel Sekreter’ olarak atanmasının, Polonya hükümetini pek memnun etmediğini yazdı.

Hükümetin Devlet Başkanı Lech Kaczynski’yi görev için Polonya’nın adayı Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski’nin seçilmesi konusunda yeterli derecede lobi faaliyetleri yapmamakla suçladığını belirten gazete, hükümet ile devletin zirvesi arasında çatlarlar oluştuğunu kaydetti.

Polonya Dışişleri Bakanı Sikorski, gazeteye yaptığı açıklamada, “Polonya, Rasmussen’in hızlı bir şekilde ‘NATO Genel Sekreteri’ olarak seçilmesini kabul etmemeliydi” dedi.

EKONOMİK KRİZ

Dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz, işsizlik ve alım gücünün düşmesine neden olurken, Polonya’da beyaz eşya satımında yüzde 2 oranında bir artış yaşandı.

Rzeczpospolita gazetesi, ekonomik krize rağmen Polonya’da beyaş eşya satışında yüzde 2 oranında artış yaşanandığını ve Polonya’nın ‘talep artışı artan’ Avrupa’nın tek piyasası olduğunu yazdı.

Gelişmelerle tekrar birlikte olacağız…

652050cookie-checkRasmussen’i Polonya da istemedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.