Ürdün’e El Kaide saldırmış…

BBC’ye göre El Cezire ve El Arabiya, habere kaynak olarak, El Kaide’den mesajların sıklıkla yayınlandığı bir internet sitesini gösterdi. Ancak Ürdünlü militan Ebu Musab ez Zarkavi liderliğindeki “Irak’taki El Kaide”‘den geldiği belirtilen mesaj ve içeriği bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmadı.

Öte yandan Ürdün hükümeti, 67 kişinin öldüğünü, 300’den fazla kişinin de yaralandığı saldırılar ardından sınırlarını kapattı ve ülke çapında bir günlük yas ilan etti. Yetkililer patlamaların en az ikisinin intihar saldırısı sonucu olduğunu dile getirmişlerdi.

Amman’da dün meydana gelen patlamaların meydana geldiği; The Grand Hyatt, the Radisson ve The Days Inn hotellerinin turistler ve iş adamları arasında çok popüler olduğu açıklandı. Patlamalarda ölenlerin çoğunun hotellerdeki düğünlere katılan Ürdünlü olduğu belirtildi.

KRAL: SALDIRI TERÖR

Ürdün Kralı Abdullah patlamaları, ‘terör eylemleri’ olarak nitelendirdi. Kazakistan’a yaptığı geziyi kısa kesen Kral Abdullah, patlama meydana gelen otellerden birini ziyaret etti, saldırıların sorumlularının adalet önüne çıkarılacaklarını söyledi.

Ürdün Başbakan Yardımcısı Mervan Moşer de ülkelerinde doğan El Kaide’nin Irak’taki lideri Ebu Musab Ez-Zerkavi’nin saldırılarla ilgili olarak önemli bir zanlı olduğunu belirtti.

BBC, İslamcı militanların, ABD’ye desteği ve İsrail’le imzaladığı barış anlaşması nedeniyle Ürdün’den nefret ettikleri yorumunu yaptı. 

BUSH: GADDAR BİR SALDIRI

ABD Başkanı George Bush da ‘gaddar bir terörist saldırı’ olarak nitelendirdiği eylemi kınadı. George Bush saldırıların sorumlularının bulunabilmesi için yardım önerdi. Bush’un sözcüsü Scott McClellan da saldırganların adalet önünde hesap vermeleri için mümkün olan her düzeyde işbirliği önereceklerini söyledi.

İngltere Başbakanı Tony Blair de saldırıların kendilerini de sarstığını ve büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Tony Blair, kendi deyimiyle ‘terörizm belası’ karşısında, İngiltere’nin Ürdün’le birlikte olduğunu vurguladı.

Orta Doğu turundaki Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan ise Ürdün’e yapacağı geziyi erteledi. Kofi Annan, saldırılarda ölenlerin yakınlarıyla Ürdün halkı ve hükümetine taziye mesajı gönderdi. (BBC)

1117950cookie-checkÜrdün’e El Kaide saldırmış…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.