Real Madrid’de top çeviren Mesut!

Büyük ve usta bir futbol oyuncusu olan Mesut Özil’in oynamakta olduğu Real Madrid takımının soyunma odasında, futbolcu arkadaşları onu NEMO diye çağırır. Zira Özil, şişkin ve hatta patlak gözleriyle, bir karton filmden tanıdığımız NEMO adıyla anılan eğlenceli, oyuncu ve akıllı balığı hatıralara getirmektedir.

Mesut, sadece ilgi çeken gözleriyle değil, aynı zamanda, zekice kurduğu futbol oyunuyla, sahadaki yeteneğini sergilediği ve hızla atak yaptığı anlarıyla anlaşılıyor ki kesinlikle o bu spor için doğmuştur. Bu ayrıcalıklı ve özel futbol yeteneğiyle Madrid’in Bernabeu stadında izlediğimiz M.Özil, İstanbul’un eski ticaret merkezi Kapalıçarşısı’nda gözlenen renk, ses, koku ve algıların hepsinin bir ânda ortaya çıkışı gibidir.

Hiç kuşkusuz, İspanya’da, İspanyolların tamamı, Özil’in bir zerâfet içinde sunduğu – bize tattırdığı, o futbol zevkinin hayranıdır; Real Madrid taraftarlarıysa İspanya Başkenti’nin bu en önemli takımına ait tarihin bir kahramanı olarak onu görmektedir.

Bu genç adam, bir kez daha, İspanya’da Türk tutkusunu ve gizemini ortaya koymaktadır. Mesut, şüphesiz ki, konuşmak yerine sanatını konuşturmaktadır; bu asil sporu anlamaya yönelmiş bir zekâ ile futbolu en basit yoluyla ve kolayca icra ederek bunu yapar. Kimi zaman ünlenen, bazen de gözden düşen futbolun, bugün (Pablo) Neruda ve (Julia) Cortazar büyüklüğünde şiir gibi bir oyuncusu olan Mesut, bir Türk futbolcudur.

Mesut Özil, tıpkı, artistik yeteneği görülmese de, damarlarından yenilmez Türk kanı akan, Almanya’da eğitim görmüş, İstanbullu bir ailenin çocuğu olarak, disiplin ve takım çalışmasına verdiği önemle kendini ortaya koyarken, Avrupa ve Asya kültürleri arasında bir köprü olmaktadır.

Editör Notu: İspanya yazarımız Joseba Angulo, koyu nir Real Madrid taraftarı ve Türk futbolcu Mesut Özil’in hayranıdır. Ne zamandan beri Mesut üzerine bir şey yazmak istediyse, araya, politik olaylar girdiğinden bu yazısı hep gecikmişti. Şimdi, Açık Gazete’nin İspanya temsilcisi Joseba’nın futbol üzerine bir yazısını sıra dışı olarak yayınlıyoruz. Mesut Özil’e de Açık Gazete olarak başarılar diliyoruz.

1634320cookie-checkReal Madrid’de top çeviren Mesut!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.