Red Bull Air Race’in ikinci yarışı yapıldı

Dünyanın en hızlı motor sporları serisi Red Bull Air Race’de Hırvatistan Rovinj’de heyecan doruktaydı.

Redbull Dünya Şampiyonası için yarışan pilotlar için destansı bir gün yaşandı.

Yaver Holding’in sponsorluğunu üstlendiği 2008 yılı şampiyonu Hannes Arch, Hırvatistan’daki yarışta her zamankinden daha iddialı idi ve gerçekten yarıştan önce verdiği sözünde durdu.

Yarışmada, merkezi Nürnberg’de bulunan ve dünya çapında faaliyet gösteren çok uluslu mühendislik şirketi Yaver Holding, 2008 Şampiyonu Avusturyalı Hannes Arch’ın sponsorluğunu üstleniyor. Şubat ayında Abu Dabi’de gerçekleştirilen sezonun ilk yarışında ikinci olan Arch, Hırvatistan’da birinciliği elde etti.

Göklerin korkusuz yarışçısı Arch, yeteneklerinden son derece emindi. Arch, agresif tarzı, keskin refleksleri ve köpek balığı derisi kanatlarıyla daha da güçlendirilen uçağıyla artık daha hızlı olduğunu gözler önüne serdi. Arch’ın uçağı köpek balığı derisinin yüzey dokusunun özelliklerine benzeyen sentetik kaplama sayesinde daha aerodinamik hale getirildi. Bu daha çok hız, daha az yakıt tüketimi ve yüksek verimlilik anlamına geliyor.

Köpek balığı deri kaplamasını ilk kez uygulayan pilot ünvanını da kazanan Arch, “Nasıl ki köpek balığı derisinin özellikleri sayesinde suda hızlı ve kusursuzca hareket ediyorsa, ben de bunu gökyüzüne taşıdım” dedi.

Sezonun ikinci yarışında heyecanın dozu daha da arttığını söyleyen Yaver Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yaver Demir ise , “Hannes Arch’a güvenimiz tamdı. Adriyatik kıyılarında gerçekleştirilen yarışma gökyüzü ve adrenalin tutkunları için gerçekten görsel bir şölen oldu”dedi.

Türkiye’de yatırım atağına hazırlanan Yaver Holding, sanayiden sağlığa, enerjiden altyapıya pekçok sektörde mühendislik hizmetleriyle faaliyet gösteriyor. Bu yıl 23’ncü yaşını kutlayan Holding, spora verdiği destekle de dikkat çekiyor.

Yatırımcı kimliğinin yanı sıra pilot şapkasını da taşıyan Yaver Demir, spora desteklerinin her zaman devam edeceğini söylüyor. Yaver Holding, Hannes Arch’ın yanı sıra dünyaca ünlü atlama binicisi Michaels Meredith Beerbaum’u destekliyor. Almanya’da Nürnberg futbol takımının marketing sponsoru,Türkiye’de ise Eskişehir Demirspor’un sponsoru.

Dünyanın dört bir yanından milyonlarca izleyicisi bulunan Red Bull Air Race, güvenlik ve yeniden yapılanma gerekçesiyle üç yıl ara verdikten sonra geçtiğimiz Şubat ayında yeniden kanatlanmıştı. Üç farklı kıtada, yedi ülkede yapılacak sekiz yarışlık Dünya Şampiyonası, Kasım ayında Çin’de tamamlanacak.

Red Bull Air Race Abu Dabi sonuçları

1. Paul Bonhomme (İngiltere), 2. Hannes Arch (Avusturya), 3. Pete McLeod (Kanada), 4. Matt Hall (Avustralya), 5. Nigel Lamb (İngiltere), 6. Matthias Dolderer (Almanya), 7. Martin Sonka (Çek Cumhuriyeti), 8. Nicolas Ivanoff (Fransa), 9. Yoshihide Muroya (Japonya), 10. Peter Besenyei (Macaristan), 11. Kirby Chambliss (ABD), 12. Michael Goulian (AND).

Redbull Air Race Rovinj Hırvatistan resmi sonuçları ise şöyle;

1. ARCH Hannes (AUT) – 00:59.01

2. BONHOMME Paul (GBR) – 00:59.09

3. MUROYA Yoshihide (JPN) – 01:00.13

4. MCLEOD Pete (CAN) – 01:01.72

5. IVANOFF Nicolas (FRA) – 01:01.67

6. SONKA Martin (CZE) – 01:03.06

7. HALL Matt (AUS) – DNF

8. LAMB Nigel (GBR) – DNS

9. BESENYEI Peter (HUN) – DNF

10. CHAMBLISS Kirby (USA) – DNF

11. DOLDERER Matthias (GER) – DNF

12. GOULIAN Mike (USA) – DNF

Sürpriz isim Japonya’dan Muroya oldu.

Yarış Takvimi

Putrajaya (Malezya) 17/18 Mayıs
Gdynia (Polonya) 26/27 Temmuz
Ascot (İngiltere) 16/17 Ağustos
Dallas/Fort Worth (ABD) 6/7 Eylül
Las Vegas (ABD) 11/12 Ekim
Çin (Yeri belirlenecek) 1/2 Kasım

1195310cookie-checkRed Bull Air Race’in ikinci yarışı yapıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.