‘Reddi hakim’ talebine ret

”Ergenekon” davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine bir süre önce müdahil Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın avukatları Ali Koç ve Özkan Yücel tarafından yapılan ve mahkeme heyetinin reddini içeren talebe ilişkin dilekçe, aynı mahkemenin diğer heyetince incelendi.

Heyet, inceleme sonucu, ”Ergenekon” davasına bakan Mahkeme Heyeti’nin reddi konusundaki talebi yerinde görmeyerek kabul etmedi.

Davaya bakan mahkeme heyeti, 19 Ocak Pazartesi günü yapılan duruşmada, müdahil Fincancı’nın avukatları Koç ve Yücel tarafından gönderilen dilekçede, mahkemenin resen davadan çekilmesi, bunun olmaması durumunda da heyetin reddi talebinde bulunduklarını bildirmişti.

Mahkemenin resen davadan çekilmesi için herhangi bir husus olmadığı gerekçesiyle bu istemin reddine karar verilirken, Mahkeme Heyeti’nin reddi konusundaki talebi içeren dilekçe ise incelenmek üzere aynı mahkemenin diğer heyetine gönderilmişti.

“KİMSE YARGININ İŞİNE KARIŞMASIN”

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ”Ergenekon” soruşturmasıyla ilgili TBMM’de komisyon kurulması isteğine ilişkin ”Lütfen kimse hariçten gazel okumasın, yargının işine karışmasın. Yargı ve yargılama işini yapan hakim ve savcılarımız ne yaptıklarını biliyor. Herkes kendi işine baksın” dedi.

Şahin, Hollanda Adalet Bakanı’nın davetlisi olarak bu ülkeye yapacağı ziyaret öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Şahin, bir gazetecinin ”Sayın Baykal, Ergenekon soruşturması konusunda TBMM’de bir komisyon kurulmasını istedi. Bu konudaki düşünceniz nedir?” şeklindeki sorusu üzerine şunları kaydetti:

”Yargıya intikal etmiş konularda yasama organında görüşme yapılamaz. Anayasa’nın 138. maddesi okunduğunda böyle bir çalışmaya hiç ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Bahsettiğiniz dava şu anda yargının elindedir. Nitekim yargılaması ve soruşturması devam ediyor. Her zaman tekrarladığım bir cümleyi bu soru üzerine de tekrarlamak durumundayım. Türkiye yargısı, hakimlerimiz ve savcılarımız kendilerine yasaların verdiği sınırlar içerisinde görevlerini büyük bir titizlik içinde yerine getiriyor. Lütfen kimse hariçten gazel okumasın, yargının işine karışmasın. Yargı ve yargılama işini yapan hakim ve savcılarımız ne yaptıklarını biliyor, ne yapacaklarını biliyor. Herkes kendi işine baksın.”

1185700cookie-check‘Reddi hakim’ talebine ret

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.