Redford Redford’a karşı çıktı

Çevreci, sol görüşlü ve insan haklarından yana tavırlarıyla dikkat çeken ünlü oyuncu Robert Redford, Kanada’nın Batı kesiminde yer alan Alberta Eyaleti’nde toprak yüzeyini bolca suyla yıkayıp elde edilen petrolün hem Kuzey Amerika Kıt’ası ve hem de dünya için bir felakete yol açacağını öteden beri iddia ediyordu. En son olarak kısa metrajlı bir belgesel ve tanıtım filmi yapıp Kanada’nın para uğruna dünyayı çevre felaketine sürüklediğini söyleyen sinemacı, aktör Redford’a, isim benzerliğiyle petrol çıkartan eyaletin başbakanı Alison Redford demediğini bırakmadı. Bayan Redford, ¨Bay Redford uçakla Kanada üzerinde dolaşıp havaî fikirler elde etmiş olmalı, uçaktan kuşbakışı bakarak petrol üzerine gerçek sözler söylenemez!¨ dedi.

Kanada petrollerinin merkezi olan Fort McMurray kenti ve çevresini, ¨Buraları Hiroşima’ya benziyor, suları içilemz halde, ormanlar kül rengi, derelerinde balık yaşamıyor, kuşlar göç etti¨ diye anlatan aktör Redford ise şimdilik çok konuşan eyalet başbakanı Bayan Redford’a cevap vermemeyi tercih etmiş görünüyor.

Hatırlanacağı üzere, Açık Gazete’nin Jakarta muhabiri Gülseren Jordan da benzer bir haberi Endonezya’dan duyurmuştu. Jordan’ın haberinde yer aldığı gibi, ¨Endonezya’nın yağmur ormanlarında katliam yapıldığını¨ söyleyip Orman Bakanı’nı kızdıran Indiana Jones oyunucusu Harrison Ford’un bu çıkışına benzer görünen Robert Redford’un sözleri hem Kanada hem de Amerikan basınında derhal başlığa tırmanan bir atışma olarak görüldü.

1554440cookie-checkRedford Redford’a karşı çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.