‘Referandum’daki saf naif hava kalmadı’

Doğru Yol Partisi (DYP) Ankara İl Başkanlığında yapılan Akay Sohbetleri’nde Kıbrıs konusu tartışıldı. “Demokrasi Mahzeni” toplantı salonunda gerçekleştirilen “AB Sürecinde Kıbrıs’ın Geleceği” adlı konferansa çok sayıda partili, bürokrat ve akademisyen katıldı.


İl Başkanı Bülent Kuşoğlu, yaptığı konuşmada Kıbrıs’ın,  Türkiye’nin geleceği, AB ile ilişkileri ve İç politika açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu ve AB’nin ek protokol dayatmasının erken bir seçime dahi yol açabileceğini söyledi.


Konferansa konuşmacı olarak katılan Yakın Doğu üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Atun, hem bilim adamı hem de vatandaş gözüyle Kıbrıs’ta yaşadıklarını anlattı. 1955’li, yıllardan 2006 yılına kadar adada yaşanan olayları özet halinde aktardıktan sonra yıllar içinde Kıbrıs’lı Türkler ve Rumlar arasında yapılmış olan anlaşmaların içeriklerini, BM ve AB faktörleri, Türkiye’nin AB’ye Ortaklık için başvurusunun  KKTC için olumlu ve olumsuz yanlarını sinevizyon gösterisi ile görsel ve duysal olarak katılımcılara aktardı. 


Prof. Dr. Atun, “Annan Planı sırasında oluşan saf, naif hava artık Kıbrıs Türkler’inde yok. Türkler artık gerçeği gördü, Rumların planlarını anladı” yorumunu yaparak o dönemde görüşmelere katılan ekibin yaşadıklarını sinevizyona yansıtılan fotoğraflarla bir belgesel niteliğinde sundu.
 
Gelecek ay içinde Siyaset Okulunda Konferans vermeye davet edilen Prof. Dr. Ata Atun, İstanbul’da da Emekli Generaller Derneğinde Kıbrıs’ın 2016 yılına kadar geleceği konusunda bir konferans verecek.

688550cookie-check‘Referandum’daki saf naif hava kalmadı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.