Reform yanlılarına gözaltı

Emniyet Genel Müdür Vekili Ahmet Rıza Radan, seçim sonrası gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, halk güvenliğini tehdit edenlere karşı sert önlemler alınacağını uyarısında bulundu.

Radan, gözaltına alınan kimi şahısların bazı suçlardan sabıkalı olduğunu ve soruşturmanın sürdüğünü söyledi.
Başkent Tahran’daki olaylarda bazı güvenlik görevlilerinin yaralandığını kaydeden Radan, bazı bankaların tahrip edildiğini, iki belediye otobüsünün yakıldığını ve birkaç özel araç ile polis otosunun zarar gördüğünü belirtti.

Bu arada, Fars Haber Ajansı, adaylardan Mir Hüseyin Musevi’nin ev hapsinde olduğuna dair haberlerin gerçek olmadığını duyurdu.

Devlet televizyonu da Tahran sokaklarında dün geceki olaylara ilişkin görüntüler yayımladı. Görüntülerde ateşe verilen araçlar, camları kırılan banka ve iş yerleri ile devrilen çöp kutuları yer aldı.

Kentte durumun sakin olduğu ve emniyet güçlerinin görevinin başında olduğu belirtildi.

Hatemi döneminin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan Muhammed Ali Abtahi, reform yanlılarının dün gece evlerinden alındıklarını söylemişti.

İran’da Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın yeniden seçildiği seçimlerin ardından, bu seçimlerin şaibeli olduğunu iddia eden reform yanlısı cumhurbaşkanı adayı Mir Hüseyin Musevi yanlıları sokağa dökülmüş, polisle çatışmıştı.
İran’da önceki gün yapılan cumhurbaşkanı seçimini mevcut cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın kazandığı açıklanmıştı. Ahmedinejad’ın yeniden bu göreve seçilmesinin ardından seçimlerin şaibeli olduğunu iddia eden cumhurbaşkanı adayı Mir Hüseyin Musevi yanlıları sokağa dökülerek polisle çatışmıştı.

İran İçişleri Bakanı Sadık Mahsuli ise cumhurbaşkanı seçiminin huzur ve güven ortamında geçtiğini, ciddi bir sorunla karşılaşılmadığını söylemişti.

Halkın yüzde 85 oranında seçimlere katılımının bizzat halk için büyük zafer olduğunu ifade eden Mahsuli, seçimlere hile karıştırıldığına dair iddiaları yalanlamıştı.

1206710cookie-checkReform yanlılarına gözaltı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.