Refugee Forum’dan ruh sağlığı toplantısı

Hackney Refugee Forum, Türkçe konuşan toplumda artan intiharların önlenmesi ve toplumu bilinçlendirilmesi amacıyla 26 Ekim Cuma günü HCVS Conference Room, 84 Springfield House, 5 Tyssen Street, E8 2LY adresinde 13.00-15.00 saatleri arasında bir toplantı gerçekleştirecek.


Forum başkanı Ali Rıza Aksoy istatistiklere göre intihar olayının en fazla görüldüğü toplum olduğumuzu belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:


“Toplum olarak özellikle ruh sağlığı ile ilgili yaşadığımız sorunları paylaşmaktan çekiniyoruz. Çoğu zaman da bu konuda nereye başvuracağımızı, kiminle görüşeceğimizi bilmiyoruz. İngilizce konusunda yaşanılan sıkıntılar da ruh sağlığı ile ilgili atılacak adımları olumsuz yönde etkiliyor. Cuma günü gerçekleştireceğimiz bu toplantı ile bu konuda sorun yaşayan herkesi aydınlatacak noktaları gündeme getireceğiz.”


Ali Rıza Aksoy öncülüğünde 57 üye ile 2000 yılında kurulan Forum, Dalston’daki binasında Londra’da yaşayan göçmenlerin sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor. Sağlıktan sosyal konulara kadar pek çok sorun için kapısı çalınan Forum’un düzenlediği altı haftalık kurs ile göçmenlerin ürettikleri projeleri nasıl hayata geçirmelerine yönelik püf noktalarına da yer veriliyor.


Ali Rıza Aksoy, aynı zamanda, 70 Türkçe konuşan öğretmeni biraraya getirerek Türkçe konuşan öğrenciler ve ailelerine yönelik çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtirken, ‘Toplum olarak okumaya yeterli önemi vermiyoruz. Eğitim konusunda oluşturduğumuz tecrübeli ekip ile toplumumuz içindeki herkesin okumaya özendirilmesini hedefliyoruz’dedi.


Forum’un çalışmaları ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin 0207923 1962 numaralı telefonu arayabilecekleri ya da [email protected] adresine e-mail gönderebilecekleri belirtildi.


ALİ AKSOY?


Türkiye’deki siyasi çalışmalarından dolayı 1980 Darbesi sonrasında İngiltere’ye sığındı. İşçi Birliği’nde uzun yıllar başkanlık yaptı. İngiltere’deki tekstil işçilerinin sendikalaşması için mücadele etti. Türk toplumu içinde ilk dernekleşme çalışmalarına katıldı.

806390cookie-checkRefugee Forum’dan ruh sağlığı toplantısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.